Internetul, un vis frumos pentru mii de elevi din judeţul Bacău

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău le-a solicitat în aceste zile primarilor din judeţ să încerce să găsească fonduri pentru recordarea la Internet a şcolilor pe care le au în administrare. Inspectorul şcolar general Radu Ababei spune că fondurile necesare pentru racordarea calculatoarele care există în şcoli la Internet nu suntfoarte mari. În plus, beneficiile pe care le vor avea elevii de pe urma acestei investiţii sunt imense.

Inspectorul şcolar general mai adaugă că, spre surprinderea sa, toate aceste argumente nu au fost suficiente pentru a-i convinge pe liderii administraţiilor publice locale să îşi regândească bugetele locale în aşa fel încât să facă loc şi acestui tip de cheltuieli.

„Avem chiar o ofertă din partea unei firme care ÅŸi-a manifestat intenÅ£ia să aducă pe cheltuiala sa cablurile necesare în acele localităţi în care are garanÅ£ia că va putea să încheie un minim de o sută de abonamente.

Nici acest argument nu a fost suficient de convingător aÅŸa că în multe dintre ÅŸcoli, mai ales în cele din mediul rural, calculatoarele primite de la Minister riscă să rămână doar simple maÅŸini de scris”, este de părere Radu Ababei.

Adauga un comentariu

*