Înainte de sărbători comercianţii băcăuani au scos pe piaţă toate vechiturile

Sute de ouă au fost oprite în aceste zile de la comercializare de inspectorii Oficiului Judeţean de Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bacău deoarece acestea depăşiseră data limită pe care producătorul e obligat să o imprime pe coajă.

Directorul OJPC Bacău Claudiu Balan spune că acţiunea, derulată înainte de sărbătorile pascale a vizat carnea, ouăle de consum, vopseaua de ouă şi produsele de panificaţie.

“Ne-am bucurat pe alocuri ÅŸi de concursul colegilor de la DirecÅ£ia Sanitar-Veterinară ÅŸi de SiguranÅ£a Alimentelor. Au fost aplicate 30 de sancÅ£iuni în valoare totală de 80 de milioane de lei vechi ÅŸi s-au oprit în mod definitiv de la comercializare ÅŸase kilograme de carne de pasăre ÅŸi 224 de ouă, iar în mod temporar s-a dispus sistarea vânzării pentru 160 de kilograme de carne, 540 de ouă, 123 kilograme de produse de patiserie ÅŸi numeroase plicuri de vopsea”, a precizat directorul Balan.

Printre abaterile găsite în teritoriu, oficialul a amintit carnea de pasăre adusă din Statele Unite vrac şi ambalată de comerciant în pungi prea mici, ce avea aspect şi culoare neobişnuită, arsuri de la frig sau solzi de gheaţă, carne şi pastă de mici fără vreun element de identificare, ouă fără dată limită pe ele, vopsea pentru ouă compromisă de depozitarea în condiţii improprii, vopsea fără adresa producătorului sau numărul avizului sanitar trecute pe plic, paleuri şi fursecuri fără data expirării ori firme care nu afişau preţul produselor.

Amos News

Adauga un comentariu

*