Bătălie aprigă pentru un post de director de şcoală în Bacău

Doar trei zile mai au la dispoziţie dascălii băcăuani care intenţionează să ocupe un post de director pentru a se putea pregăti pentru concursul ce va fi organizat în acest scop de către Inspectoratul Şcolar Judeţean(ISJ).

Inspectorul şcolar general adjunct BrânduşaPopescu spune că data de 28 aprlie a fost fixată pentru concursul pentru directorii generali urmând ca, la începutul lunii mai să se organizeze o nouă competiţie pentru ocuparea fotoliilor de directori adjuncţi.

Competiţia se va desfăşura după noua metodologie adoptată de Ministerul Educaţiei şi Cercetări. Şcolile din judeţul Bacău sunt conduse la această oră de 385 de directori generali şi 63 de directori adjuncţi. Jumătate din aceste posturi sunt scoase acum la concurs. Dacă la unele şcoli nu există nici un candidat pentru funcţia de manager, la altele, în special la cele din municipiul Bacău, vor intra în concurs şi câte cinci cadre didactice pe un post.

De anul viitor, odată cu descentralizarea învăţământului, aproximativ 160 de şcoli îşi vor pierde personalitatea juridică şi, ca atare, vor fi conduse de directorii şcolilor mai mari din localitate.

Amos NEWS