Modelul AJAX preluat in Bacau

AEROSTAR BACAU TEREN SINTETIC OBSERVATORGazon sintetic, nocturna, dusuri, sauna, masaj, terasa, iata ingredientele unei inedite oferte de petrecere a timpului liber, inexistenta pana acum in Bacau. Investitia clubului Aerostar reprezinta o premiera pentru orasul de pe Bistrita. Impletind reusit ideea de performanta cu cea de divetisment, reprezentantii clubului au luat decizia realizarii unui gazon sintetic dupa un model de multa vreme existent la cluburile de fotbal care se respecta.

Performanta vizeaza asigurarea unei continuitati in pregatire pentru grupele de copii si juniori, iar divertismentul se adreseaza bacauanilor care doresc sa petreca timpul liber jucand fotbal in conditii respectabile.

Premiera in Moldova

O premiera si pentru fotbalul din Moldova a constitut-o aparitia in cadrul bazei sportive AEROSTAR a unui teren de fotbal sintetic. Construit pe baza unei tehnologii italiene de firma SSD LOTTO Bucuresti, la dimensiunile de 60 metri lungime si 30 latime, aceasta arena moderna beneficiaza de instalatie de nocturna, vestiare, dusuri si sauna.

Suprafata sintetica, de o calitate maxima, este la dispozitia grupelor de copii si juniori si a jucatorilor divizionarei C, „Aerostar”, mai ales atunci cand, datorita timpului nefavorabil, nu se pot face antrenamente pe terenul de joc.

De asemenea, conducerea societatii a decis sa puna la dispozitia sponsorilor aceasta cocheta baza sportiva. Toti cei care fac sponsorizari cu sume ce depasesc un milion de lei vechi, au acces gratuit pe acest teren si beneficiaza de toate utilitatile. Pentru acestia au fost amenajate in incinta acestei minibaze sportive un bufet si se afla in realizare o terasa de vara.. Terenul poate fi folosit atat ziua cat si noaptea. Existenta acestui gazon sintetic in cartierul „Aerostar” n-a trecut neobservata de copiii din zona. Zilnic, aici vin numerosi tineri care vor sa deprinda alfabetul fotbalului si sa imbrace tricoul cu inscriptia „Aerostar”.

Beneficiind si de o instruire asigurata de antrenori profersionisti, avand modelul unor juacatori precum Costel Campeanu, Tica Sofrone sau Valentin Cioanca, fosti sportivi de performanta, baza de selectie a fotbalistilor s-a marit considerabil, mai ales de la aparitia acestui teren sintetic. Zilnic, de dimineata pana seara, terenul este plin de copii care vor sa ajunga fotbalisti, spre bucuria conducerii AEROSTAR care spera sa dea lovitura pe linia descoperirii de noi talente, asa cum a fost si este cazul lui Costel Pantilimon, Mihai Constantin sau Sebastian Ghinga.

Investitie pentru viitor

Doru Damaschin, presedintele clubului Aerostar, puncteaza si o alta nuanta a invetitiei. „Un asemnea gazon se adreseaza si copiilor din Bacau, nu numai celor legitimati la echipele clubului. E o solutie sanatoasa pentru petrecerea timpului de joaca, care ne ofera si noua posibilitatea unei selectii pentru grupele clubului”, explica Doru Damaschin.

De altfel, modelul acestui gen de selectii nu e neaparat patentat de clubul bacauan, el fiind aplicat cu succes de zeci de ani de marile cluburi europene. Iar exemplul marelui Ajax Amsterdam este cel mai edificator.

Adauga un comentariu

*