Explozii misterioase in zona Comanesti – UPDATE

O serie de bubuituri puternice au fost auzite, joi dimineaţă – ora 9:15, în zona oraÅŸului MoineÅŸti-ComăneÅŸti, din judeÅ£ul Bacău, însă autorităţile nu pot explica ce anume a provocat zgomotul. Zgomotele s-au putut auzi pe o rază de câteva zeci de kilometri în jurul oraÅŸului ComăneÅŸti.

Iniţial s-a crezut că este vorba de o explozie controlată la un punct de lucru al Intreprinderii Miniere Comăneşti însă informaţiile au fost, în scurt timp, infirmate. Generalul Nicolae Rugină, comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi spune că, o astfel de explozie a fost, într-adevăr pregătită pentru această dimineaţă însă, între timp s-a renunţat la această operaţiune.

ÃŽn localităţile din partea de sud – vest a judeÅ£ului localnicii povesteau că explozia a fost auzită în jurul orei 10.00. „S-au zguduit ferestrele ÅŸi s-a simÅ£it ÅŸi pământul vibrând din cauza zgomotului”, ne-au povestit sătenii din localitatea Tescani. Până la ora 15.00, însă, nici o informaÅ£ie oficială nu a putut explica acest fenomen.

În opinia generalului Nicolaie Rugină, singura explicaţie logică ar fi că zgomotul a fost produs de spargerea zidului sonic din cauza unui avion supersonic ce aparţine unei alte baze aeriene decât cea băcăuană, care a efectuat o trecere de la viteza subsonică la cea sonică sau invers. O supoziţie asemănătoare a lansat şi locotenent colonelul Cătlin Felegeanu de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

Gelu Miron, ofiÅ£erul de relaÅ£ii cu presa al Bazei Aeriene Bacău spune, însă, că radarele bazei nu au înregistrat în această perioadă nici un aparat de zbor. „Din aviaÅ£ia civilă singurul care ar fi putut sparge zidul sonic este avionul Concorde, ori acelea nu au rută pe la noi”, a precizat comandorul.

Mai mult, această ipoteză a fost exclusă definitiv de comandantul Bazei Aeriane Bacău. „Singura decolare de astăzi a fost aceea a unui elicopter pe care l-am trimis să survoleze zona. Nu s-a descoperit, însă, nici o urmă pe sol care să indice o eventuală explozie”, a afirmat ÅŸi comandorul Virgil Ristea, comandantul Bazei Aeriene Bacău.

Oricât ar fi de neverosimilă, cea mai probabilă explicaÅ£ie vine tot din partea locotenent colonelului Cătălin Felegeanu. „Producerea bangul sonic ar mai fi putut fi determinată ÅŸi de căderea unui corp meteoric care, imediat după intrarea în atmosferă s-a dezintegrat. AÅŸa s-ar putea explica ÅŸi lipsa oricărui crater în sol”, a mai afirmat Cătălin Felegeanu.

Amos NEWS

aMOS news

Adauga un comentariu

*