Onestenii si bacauanii sunt cei mai buni din tara

Echipele de badminton din Onesti (CS Municipal – CSS Onesti) si din Bacau (Stiinta Bacau) au reusit sa ocupe primele locuri in clasamentul Campionatului national de tineret (sub 21 de ani), finala competitiei fiind desfasurata la Onesti, in perioada 14 – 16 aprilie.

Astfel, echipa onesteana s-a clasat pe primul loc, obtinand medalia de aur si titlul de campioana a Romaniei, iar Stiinta Bacau s-a situat pe locul II, cucerind medalia de argint si titlul de vicecampioana a tarii. Treapta a III-a a podiumului a fost ocupata de LPS Craiova.

Sportivii din Onesti si din Bacau au avut evolutii excelente si la Cupa Romaniei, intrecerea avand loc in acelasi timp cu finala Campionatului national. La competitie au participat peste 40 sportivi, de la 7 cluburi din tara, iar onestenii si bacauanii au cucerit toate trofeele, de la toate categoriile.

La simplu fete a castigat Alexandra Agu (Onesti), la simplu baieti s-a impus Ionut Gradinaru (Onesti), la dublu fete au iesit invingatoare Diana Apostu (Bacau) si Alexandra Agu (Onesti), la dublu baieti victoria a apartinut lui Marius Corciuc (Bacau) si Valentin Constantin (Onesti), iar la dublu mixt trofeul a intrat in posesia cuplului onestean Alexandra Agu – Ionut Gradinaru.

Tot pe podium, dar pe locurile II si III s-au mai situat bacauanca Ruxandra Dumitru si onestenii Madalin Mihalache, Cosmin Turluianu, Valentina Balmus si Daniela Branza.

“Rezultatele au fost foarte bune pentru sportivii din judetul Bacau – a apreciat Mircea Agapi, directorul clubului CSS Onesti, care a gazduit cele doua competitii. O alta veste buna se refera la decizia de infiintare a Centrului olimpic de badminton la Onesti, in vederea pregatirilor pentru Olimpiada de la Beijing, din 2008, si pentru cea de la Londra, din 2012.

Sanse mari de a se califica pentru aceste olimpiade le au Ionut Gradinaru (CSM-CSS Onesti), Florin Patroaica (Stiinta Bacau), Marius Corciuc (Stiinta Bacau – CSS 1 Timisoara), Magda Lozinceliu (CS Botosani), Valentin Constantin (CSM-CSS Onesti) si altii. Dintre acestia, Marius Corciuc si Valentin Constantin vor participa la balcaniada din Grecia, pentru juniori I, din luna august”.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*