Axiome despre Putere si Opozitie

Unele gropi aciuate pe strazile municipiului fost european, actualmente nu se stie ce, s-au trezit dintr-o data rujate cu un rosu strident. Li s-a facut contur si li s-a tras un X peste bot, sa vaza toata lumea ce frumos este ranjetul lor.

Ca ghioceii care strapung stratul de zapada, asa au aparut gropile in asfalt. Cei care le-au vopsit au fost tinerii PSD. Care au vrut sa iasa astfel in evidenta, sa nu uite lumea ca mai exista. Ei si partidul. Un partid care si-a schimbat (si) culoarea: de la albastru la rosu.

Ei bine, o astfel de initiativa – care ramane pana la urma doar o miscare inteligenta de imagine – ar fi fost laudabila daca s-ar fi petrecut, sa zicem, acum doi-trei ani. E frumos ce spun liderii – ca avand capul impuiat de atata telejustitie, nu mai vedem gropile din asfalt.

Gropi, probabil nu de aceeasi anvergura si nu dupa ce municipalitatea s-a laudat ca a facut si a dres, au existat la fiecare inceput de primavara. Tinerii „lupi” ai PSD erau prin alta parte de nu le-au vazut.

Cu toate acestea, initiativa merita salutata. Macar pentru faptul ca a existat. Lucru care nu poate decat sa ilustreze axioma ca atunci cand te afli in Opozitie ai idei. Iar un pic de Opozitie nu strica niciodata.

Cat despre gropi, sunt ferm convins ca mare parte din ele o sa dispara. Vor fi acoperite de facturi de miliarde de lei, bani pe care municipalitatea ii va plati celor doua firme de esenta portocalie care au castigat licitatia.

Lucru care ilustreaza o alta axioma si anume ca atunci cand te afli la Putere e cel mai potrivit moment sa-ti umpli buzunarele. Ca nu se stie cand treci iar in Opozitie si atunci ai nevoie de bani ca sa-ti finantezi ideile.

Razvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*