Numa’ gusa lor plina

Competent-incompetent, interesat-dezinteresat, implicat-delasator, onest-potlogar, vertical-slugarnic; toate aceste dihotomii isi pierd sensul atunci cand esti obligat sa vorbesti despre alesii locali bacauani.

Raportarile la o dualitate care ar presupune decelarea calitatilor si apelul la o eventuala axiologie devin caduce dintr-o cauza care ar trebui sa ne inspaimante: toti sunt o apa si-un pamant!

Bineinteles, exista nuante. Unii au un staif care seamana cu respectabilitatea, altii iti devin simpatici tocmai prin defectele lor, mai sunt si saracutii cu duhul sau marionetele consacrate.

Insa au un numitor comun, care-i descalifica total – ii doare’n cur de cei care i-au ales! Necitirea proiectelor de hotarari bagate sub nas de administratia Stavarache duce, inevitabil, la aprobarea tuturor afacerilor oamenilor din Primarie.

Si pentru ca modelul Sechelariu a fost unul de succes, actualul primar stie sa arunce cate un os celor care mai maraie la cate o invarteala evidenta.

Si iar se asterne linistea in Consiliul Local. Pana si interpelarile la adresa lui Romeo Stavarache sunt facute de parca onor consilierii s-ar scuza ca-l deranjeaza pe El Lider Maximo al Bacaului.

Sunt de ajuns cateva asigurari vagi ori promisiuni nedefinite pentru ca vocile mieunate ale alesilor nostri sa se stinga de tot.

Ca o incununare a obedientei si pactizarii intru interes personal ori de partid, s-a ajuns ca in plina sedinta liberalul Stavarache sa promita pesedistilor un post caldut intr-un consiliu de administratie in schimbul unui vot las.

Sechelariu declara sus si tare ca e stapanul Bacaului, si se comporta ca atare. Succesorul lui nu o declara deschis, dar cu complicitatea consilierilor locali, stapaneste la fel de discretionar municipiul. Ce-am schimbat, fratilor?!

Nelu BROSTEANU

Adauga un comentariu

*