Batalie pe nasirea Zonei Metropolitane Bacau

Consilierul judetean Codruta Arvinte, initiatorulul proiectului Asociatia Zona Metropolitana Bacau, si-a manifestat public nemultumirea fata de indiferenta cu care Primaria Bacau trateaza demersul sau de constituire unei asemenea structuri asociative.

Potrivit declaratiilor sale, Primaria Bacau a primit in urma cu sase luni proiectul sau, insa nici pana la aceasta data nu a primit vreo reactie din partea administratiei publice locale a municipiului Bacau.

„In luna noiembrie, domnul viceprimar Onica a fost prezent la una dintre sedintele noastre, la care au participat primarii celor 17 comune, si a promis ca va pune in discutia Consiliului Local proiectul meu. Nu s-a intamplat asta nici atunci, si nici dupa aceea”, a spus Codruta Arvinte. In sedinta CL de joia trecuta, primarul Romeo Stavarache a dat ca termen 10 aprilie dezbaterea publica a unui proiect privind infiintarea unei zone metropolitane in care municipiul Bacau sa detina in procent de 75 la suta fraiele decizionale.

Nu se stie daca proiectul municipalitatii este inspirat de cel al Codrutei Arvinte, insa aceasta din urma s-a declarat „bucuroasa pentru ca, in sfarsit, motoarele Primariei Bacau au inceput sa functioneze. Important este ca se doreste crearea zonei metropolitane.”

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Primariei Bacau, Ionut Tomescu, a spus ca nu intelege „graba cu care doamna Codruta Arvinte doreste sa faca Zona Metropolitana.

Nu dorim sa facem dialog prin presa cu dansa. In opinia mea, incercarea de a se castiga capital politic pe aceasta tema nu este in regula.”

In viziunea consilierului judet ean, din viitoarea Zona Metropolitana ar urma sa faca parte municipiul Bacau si 17 comune din jurul resedintei de judet.

Pana la aceasta data, toate cele 17 consilii locale, ca si Consiliul Judetean Bacau, au adoptat hotarari prin care devin parte a Asociatiei initiata de Codruta Arvinte. Singura piesa lipsa in acest desen este o decizie a Consiliului Local Bacau.

Nelu BROSTEANU

Adauga un comentariu

*