Albrau Onesti prinsa in ofside de Garda Financiara

Comisarii au descoperit robineti montati inaintea contorilor si bauturi alcoolice cu timbre false. Cazul va fi sesizat Parchetului.

Un control inopinat al Garzii Financiare in data de 27 martie a descoperit ca fabrica de alcool etilic rafinat a societatii Albrau Onesti era in stare de functionare desi ar fi trebuit sa fie inchisa.

Mai mult, comisarii au descoperit la instalatia de producere a alcoolului un sistem de flanse si robinete nesigilate sau sigilate lejer, amplasate inaintea contoarelor, „fapt ce creaza posibilitatea sustragerii unor cantitati mari de alcool, fara contorizarea acestuia” – dupa cum se precizeaza intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administare Fiscala..

„Totodata, in linurile instalatiei, au fost identificate cca. 200 de tone de materie prima pentru productia alcoolului, (plamada), aflata in diferite stadii de fermentare.

In aceeasi locatie, au fost identificati 6 290 litri de bautura spirtoasa de diferite gradatii alcoolice, aflata in recipienti marcati cu banderole fiscale contrafacute. Prin extinderea verificarilor si asupra unor clienti ai antrepozitului fiscal, au mai fost depistati alti 1 800 de litri de bauturi alcoolice de diferite gradatii, in recipienti marcati cu banderole fiscale false.

In ambele situatii, la solicitarea Garzii Financiare, laboratorul mobil al CN Imprimeria Nationala SA s-a deplasat la locurile constatarilor si a confirmat faptul ca banderolele de marcaj respective nu sunt autentice”. In cazul de la Onesti va fi sesizat Parchetul.

Adauga un comentariu

*