Fondul de rulment starneste suspiciuni

Mai multi consilieri locali din Onesti au anuntat ca se vor adresa inca o data Prefecturii Bacau, pentru a contesta o hotarare a legislativului local, referitoare la destinatia fondului de rulment. In valoare de aproape 1,1 milioane RON (11 miliarde de lei vechi), fondul de rulment din acest an a fost aprobat printr-o hotarare votata la sedinta din 10 ianuarie 2006.

Insa 9 consilieri locali au contestat hotararea la Prefectura, pe motiv ca nu se preciza destinatia banilor. Ca urmare, prefectul Gabriel Berca a retrimis documentul catre Consiliul Local Onesti, pentru completarile necesare. La ultima sedinta, din 16 martie, la textul initial al hotararii s-a mai atasat un paragraf, care prevede ca fondul de rulment se va folosi “pentru finantarea investitiilor prevazute in bugetul local”, prevedere insuficienta pentru unii consilieri.

“Nici acum nu s-a prezentat cu exactitate unde se vor duce acesti bani – este de parere consilierul Mihai Sova. Nu ni se spune pe care anume investitii se vor cheltui banii, in ce stadiu sunt respectivele investitii, daca s-au respectat sau nu termenele de executie, daca s-au incadrat in costuri si asa mai departe”.

In replica, primarul Emil Lemnaru a precizat doar ca fondul de rulment poate fi folosit la oricare dintre investitiile aflate in derulare, cum ar fi Sala polivalenta, Catedrala ortodoxa sau noul sediu al Primariei. Modificarea hotararii a fost aprobata la ultima sedinta, dar 4 dintre cei 9 contestatari au fost si de aceasta data impotriva, ei exprimandu-si intentia de a contesta din nou hotararea la Prefectura.

Ceilalti 5 contestatari s-au abtinut de la vot.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*