Cinci tineri din Bacau au fost amendati cu 40 de milioane

Un caz incredibil s-a petrecut in trenul personal Marasesti – Iasi. Cinci studenti din Bacau au fost agresati la coborarea din tren de un asa – zis colonel sub ochii unui agent de la Politia TF din Iasi.

Cinci tineri din Bacau, printre care si o fata, studenti in Iasi, au plecat spre facultate cu trenul personal 5406, Marasesti – Iasi. Toti se aflau in acelasi compartiment. La un moment dat, au iesit pe hol sa fumeze. „In acel moment, de noi s-a apropiat o femeie, pe care ulterior am aflat ca se numea Paula Lupascu, care ne-a spus sa incetam sa mai facem galagie pentru ca o deranjeaza”, spune Veronica D. Aceasta a fost singura discutie dintre tineri si femeia respectiva.

„Cand am ajuns in Iasi, am fost amenintati de cea cu care purtasem dialogul in tren ca sotul dumneaei este politist si ca, de azi inainte, n-o sa mai facem galagie. Dupa cateva clipe am fost acostati, agresati fizic si verbal la coborarea din tren de catre un individ pe motiv ca am deranjat-o pe sotia dumnealui”, povesteste studenta.

Pe peronul garii, in timp ce incercau sa afle motivul pentru care fusesera intampinati astfel de respectivul barbat, si-a facut aparitia un lucrator de politie care, dupa ce s-a prezentat ca fiind agentul Buzdugan, i-a invitat la sediul Postului de politie TF Iasi. Aici, cei cinci au fost supusi unui control corporal (!) si, negasindu-se nimic asupra lor, mai ales ceea ce cauta politistul, adica sticle cu bauturi alcoolice, li s-a cerut sa dea cate o declaratie.

„Noi am vrut sa scriem ceea ce s-a intamplat, dar Paula Lupascu ne-a amenintat spunandu-ne ca nu stim in ce ne bagam. S-a incercat sa mi se impuna sa scriu si sa semnez o declaratie, dar am refuzat si am iesit din Post”, spune Veronica D. Ea a fost sanctionata contraventional la Legea 61 cu 700 RON.

Garcea si procesele verbale

Procesele verbale intocmite de politistul TF din Iasi sunt greu lizibile, fapt ce a ingreunat depunerea contestatiilor de catre cei cinci. „Nu se cunostea numele agentului, dar si motivele pentru care am fost sanctionati”, spun tinerii. Nici unuia nu i s-a probat consumul de bauturi alcoolice, dar au fost sanctionati pentru aceasta fapta.

„Noi n-am baut nimic in tren, n-am fost testati cu fiola, nu exista nici un martor care sa poata afirma acest lucru. Cum pot sustine ca am baut?”, spun cei cinci tineri intr-un glas. Mai mult, procesele verbale sunt semnate de un martor, Lucian Ignat, care nu s-a aflat in tren in momentul desfasurarii evenimenttelor, ci doar a fost adus sa fie de fata.

Agentul de politie Buzdugan, al carui prenume nu se poate descifra din procesele verbale, o comite flagrant atunci cand, desi avea actele de identitate in mana, inverseaza prenumele studentei cu cel al „victimei”, Paula Lupascu!

Fals politist sau i se ascunde numele?

Purtatorul de cuvant la IJ de Politie Iasi, Roxana G., ne-a declarat ca nu exista in cadrul acestei institutii un colonel cu asemenea nume. Seful Sectiei Regionale TF Iasi, la fel. Atunci cine este acel „domn,’colonel”?

Cum de i-a ascultat ordinele atat de repede agentul Buzdugan? Cum se poate intocmi un proces verbal in care acuzi pe cineva de o fapta pe care nu o poti proba? Cei cinci tineri din Bacau au depus contestatii la Sectia Regionala TF Iasi.

„Deocamdata am primit doar trei dintre ele, pe care le-am trimis catre Judecatorie. In ceea ce-l priveste pe agentul Buzdugan, vom face o ancheta interna si le vom comunica contestatarilor concluziile”, ne-a declarat comisar sef Basa, seful Sectiei Regionale TF Iasi. Cum au putut fi sanmctionati contraventional cinci studenti cu aproape 40 milioane lei vechi fara nici o proba impotriva lor? Nu cumva a facut exces de zel agentul Buzdugan?
D. MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*