Succese ale karatistilor din Gruparea Mobila de Jandarmi

karate jandarmi bacauIntre 15 si 17 martie la Deva a avut loc Campionatul de karate al Ministerului Administratiei si Internelor. La aceasta editie au participat si patru sportivi jandarmi din cadrul Gruparii Mobile , plt. mj. Dan Botezatu, sg. Ionut Caseru, plt. mj. Gabriel Muntenasu si sg. Catalin Clopotel.

Ei au fost membrii lotulului national al Jandarmeriei Romane, din care au mai facut parte doi luptatori din cadrul Brigazii Speciale a Jandarmeriei Romane si unul din Inspectoratul de Jandarmi Judetean Cluj.

Aceasta echipa a reusit sa se claseze pe locul al treilea la kumite, contributia celor patru jandarmi bacauani fiind substantiala. Sa reamintim cititorilor ca ei sunt componenti ai Asociatiei sportive „Siretul” Bacau.

Rezultatele individuale obtinute de cei patru la kumite si kata (lupta cu adversar imaginar) au fost deosebite si au scos in evidenta pregatirea acestora. Liderul karatistilor bacauani, plt. mj. Dan Botezatu, a castigat pentru a 11-a oara consecutiv medalia de aur la proba individuala kata, proba la care au participat peste 40 de sportivi.

Dan Botezatu este casatorit si activeaza ca jandarm din 1993. Sg. Ionut Caseru a obtinut medalia de aur la proba kumite (- 65 kg), invingandu-si adversarul din finala la zero, motiv pentru care a primit cupa pentru cel mai tehnic luptator.

Ionut activeaza de patru ani ca jandarm si este necasatorit. Plt.mj. Gabriel Muntenasu, de patru ani la jandarmi, casatorit, are un baiat, a obtinut locul al cincilea din 32 de participanti la proba kumite individual (-80 kg), iar sg. Catalin Clopotel, la aceeasi proba, locul 6 la categoria +80 kg, din peste 40 de participanti.

Jandarmii sportivi bacauani se vor pregati in continuare pentru participarea la Campionatul National UNIFIGHT care se va desfasura la Constanta, in aprilie.

In luna mai, plt. mj. Dan Botezatu si sg. Ionut Caseru vor participa la Campionatul balcanic de karate al politistilor, care va aveac loc in Grecia, la Atena.

D. MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*