Bacaul, ca dupa razboi

BACAU - DUPA BOMBARDAMENTStrazi sparte, noroi si multa, multa apa. Asa arata municipiul Bacau dupa ce a reusit sa scape dintr-o iarna deosebit de grea. Arterele de circulatie sunt albe, semn ca primarul Bacaului n-a gasit nici o alta „solutie” ca orasul lui Bacovia sa nu arate ca o salina. Cand se va indura municipalitatea sa se ingrijeasca de strazile Bacaului?

Doar cine locuieste in zona centrala a municipiului Bacau poate fi nepasator fata de cum arata Bacaul dincolo de aceasta limita. Aceasta iarna blestemata ne-a adus mari dureri batai de cap atat noua, bacauanilor, cat si edililor, desi, din cate s-a vazut, zapezile cazute in cursul noptilor ii surprindeau de fiecare data pe cei care ar fi trebuit sa se ingrijeasca ca dimineata nici sa nu se cunoasca faptul ca a nins. E drept, soarele navalea in jurul pranzului peste oras si Primaria lui Romica Minciunica se falea ca a rezolvat problema.

Nepasarea a lasat urme vizibile

Un simplu raid pe strazile Bacaului, asfaltate sau nu, in apropierea centrului sau nu, demonstreaza ca nepasarea autoritatilor locale din timpul iernii a lasat urme vizibile. Oamenii au ajuns acum sa se roage lui Dumnezeu sa nu mai ploua, sa se usuce strazile pentru a putea avea si ei acces civilizat la locuintele lor. Nu-i mai putin adevarat ca daca nu e noroi, va fi praf, si tot un drac e!

BACAU - DUPA BOMBARDAMENT

Acum, pentru ca tot s-a anuntat ca vine primavara, a inceput cosmetizarea pomilor de la marginea trotuarelor. Initiativa nu e deloc laudabila, ci necesara. Numai ca, de multe ori, dupa ce termina de ajustat crengile, acestea sunt lasate in drum pana vin altii sa le ridice, impiedicand, evident, circulatia pietonilor.

O adevarata bataie de joc se poate observa in centrul orasului, pe acele artere pietonale care incep din fata magazinului Luxor si tin pana la Hotelul Decebal. Poti juca „remy” cu acele placi „iesite din matca”. Multe sunt sparte, ele purtand amprenta „deszapezirilor” cu mijloace „empirice”. Cine este vinovat ca s-au cheltuit atatia bani pentru o munca facuta de mantuiala?

Dezastru pentru conducatorii auto!

Sa locuiesti pe strada 13 Decembrie si sa mai ai si un autoturism propriu sunt doua lucruri care se exclud. Una, ca masinii trebuie sa-i schimbi bucsile in fiecare luna, a doua ca nu se stie cand ajungi in centrul orasului daca vii din Bacau sau de la Malosu. Din 13 Decembrie se desprinde „glodul”, de fapt strada cu acelasi nume, Glod.

BACAU - DUPA BOMBARDAMENT

De anul trecut le-au promis edilii locuitorilor de pe aceasta strada ca artera va fi asfaltata. Incercati sa iesiti sau sa intrati intr-o curte! Desi are urme de asfalt, strada Marasti figureaza printre arterele de circulatie moderne, insa este o falsa impresie, gropi la… „toata roata”! Ne continuam raidul, intram prin spatele Daciei Service, spre Aviatori.

Un adevartat dezastru, in afara ca straduta este ingusta arata si ca dupa explozia unor mine. Acelasi lucru si despre strada Henri Coanda. Jumatate din strada Bicaz a fost asfaltata anul trecut. Partea de la capatul Podului de la Narcisa spre centru este distrusa total. Intersectia aflata in dreptul Ateliertelor de tapiterie ale SC Tehnica este sparta, gropi si noroaie fac destul de greu accesul autovehiculelor. Soferii injura, pietonii injura, locuitorii injura si-si blestem zilele cand au votat. „Cine ne-a pus?”

O. MANDRILA

Adauga un comentariu

*