Au inceput pregatirile pentru banchet

PREGATIRI PENTRU BAL BACAUFebra pregatirilor pentru banchet i-a cuprins deja pe elevii din clasele terminale. Garderoba pentru marele eveniment este unul dintre subiectele fierbinti ce pot fi auzite pe holurile liceelor.

Cei care vor avea de „suferit” sunt parintii care vor ramane cu buzunarele goale. Magazinele cu haine si saloanele de infrumusetare vor avea, cu siguranta, incasari consistente.

Pe ultima suta de metri

Elevii din clasele a VIII a si a XII a au intrat pe ultima suta de metri in ceea ce priveste notiunile care trebuiesc acumulate pana la examenul de capacitate sau Bacalaureat. Cu toate acestea, printre preocuparile principale ale tinerilor se numara desigur si petrecerea de final de liceu sau gimnaziu, intr-unul dintre restaurantele din oras.

Desi banchetul va avea loc abia peste trei luni, tinerii au inceput deja sa ia cu asalt magazinele, si chiar sa isi faca programari la saloanele de cosmetica. Adolescentii isi pregatesc din timp si cu minutiozitate vestimentatia, accesoriile si incaltamintea. in timp ce pentru unii dintre ei banchetul reprezinta noaptea in care vor avea ocazia sa se afirme, altii cred ca banchetul nu este decat o pierdere de timp si de bani.

Fetele alearga deja dupa rochii

PREGATIRI PENTRU BAL BACAUDaca baietii sunt mai temperati in ceea ce priveste vestimentatia pe care o vor purta in seara de banchet, fetele au inceput deja sa se isterizeze. „Ce ma fac daca nu imi gasesc o rochie pe masura?”, „Daca va mai avea cineva tinuta ca a mea?”, „Cu ce sa ma imbrac ca sa ies in evidenta?” sunt intrebarile zilnice pe care si le pun adolescentele.

Magazinele incep sa se aprovizioneze cu tinute de ocazie, pentru toate varstele si genurile. Rochii de seara scurte sau pana in pamant, accesorii stralucitoare si pantofi cu tocuri cat mai inalte sunt acum la mare cautare. insa nu toate fetele merg in magazin.

„Prefer sa imi comand o costumatie pentru banchet ca sa fiu sigura ca nu va mai avea nimeni acelasi model, spune Violeta Istrate, eleva. Ma va costa ceva mai mult, dar se merita pentru ca imi voi crea eu propriul model de rochie. Cat despre accesorii, voi purta doar un colier si o pereche de cercei simpli. Asta daca nu ma voi razgandi pana atunci”.

Nici baietii nu neglijeaza tinuta pe care o vor purta in noaptea cea mare a petrecerii. Cei mai multi dintre ei prefera clasicul costum, insa sunt si care isi indreapta atentia spre haine obisnuite.

Tinuta de gala costa cel putin un milion de lei vechi

Pentru ca fetele sa arate ca niste cenusarese, parintii vor scoate din buzunare cel putin cate un milion de lei vechi, doar pentru rochie. Dar mai trebuie si pantofi, si accesorii, si un coafor…ca doar o data la patru ani este banchet. Cu atat mai mult cu cat fetele pun mare pret pe imbracaminte.

„Am vazut o vestimentatie care ma tenteaza, povesteste Ana Maria Vieru. O rochie simpla, neagra, putin transparenta, care costa 1,4 milioane de lei, cu o pereche de pantofi roz – 800.000 si ca accesorii un trandafir roz pentru par si un colier cu strasuri roz. in total ma costa cam 3 milioane de lei. I-am spus deja mamei ca daca nu imi da bani pentru tot ce am nevoie, prefer sa nu merg la banchet!”

„Se poarta culorile deschise”

Aceasta este afirmatia facuta de Nicoleta V., administratorul unui magazin de profil. „Sunt sigura ca foarte multe tinere vor adopta o tinuta sobra, neagra, insa anul acesta se vor purta mai mult culorile deschise, pastelate, cu multe imprimeuri, afirma aceasta. in top vor fi rochiile trei sferturi, lucrate in colturi, din materiale usor transparente. Accesoriile cu strasuri vor fi cele care vor completa tinutele de gala”.

Chiar daca persoanele care au cunostinte in materie de moda recomanda un anumit gen de vestimentatie, multe tinere si-au realizat deja imaginar modul in care vor arata. „Diriga ne-a zis fara spate gol, fara buric gol, fara fusta scurta si fara tocuri, dar nici chiar asa nu o sa ma imbrac, a precizat Marilena P., eleva.

Habar nu am ce o sa port in seara de banchet si deja simt ca intru in criza de timp, desi mai sunt aproape trei luni”.

Bani multi si locatii pretentioase

Asta vor elevii care invata la licee cu renume. Rezervarile la restaurant au inceput deja sa fie facute, dovada ca banchetele sunt o reala demonstratie de bunastare sau de saracie a elevilor.

Liceele de elita din Bacau isi vor indrepta atentia spre localurile pretentioase, cu meniuri speciale si cu tot felul de surprize, care vor ridica desigur costul petrecerii. Pentru petrecerea de final, fiecare elev va scoate din buzunar sume cuprinse intre un milion si trei milioane de lei.

Alina RATA

Adauga un comentariu

*