DMSS: „A fost doar o exagerare”

Cazul „Fetitei din cusca” a intrat si in atentia Directiei de Munca si Solidaritate Sociala (DMSS) Bacau. Inspectorii institutiei au efectuat o ancheta sociala in satul Galeri, comuna Horgesti, la locuinta batranilor care o aveau in ingrijire pe micuta Mariana.

Bunicul fetei are 56 de ani, e om in putere, sanatos si cu o gospodarie foarte mare, iar strabunica, chiar daca are 79 de ani, e sanatoasa, reiese din ancheta facuta de inspectorii DMSS. Ambii au un venit de peste 3.000.000 de lei din pensie, alocatie de stat si ajutor social, in casa au dusumea pe jos, locuinta e incalzita cu lemne, au animale de curte – 2 cai, 3 porci, 10 pasari, dar si 1 ha de pamant, pe care-l cultiva anual.

Cand au ajuns la fata locului, asistentii DMSS l-au gasit pe bunic in greva foamei, protestand in fata deciziei tribunalului care a hotarat ca micuta Mariana sa fie scoasa din mediul in care traia.

„Suprinzator insa, spune si Gheorghe Apostu, directorul DMSS, acasa era si mama fetei, care facea curatenie generala si care ne-a declarat ca nu vrea sa mai plece. Ba mai mult ne-a spus ca a reusit sa-si convinga si concubinul sa stea cu ei. In urma anchetei sociale am descoperit ca mama fetei, Maria Bourici, a stat in Centrul Maternal doua luni dupa ce a nascut, iar dupa ce fata a implinit un an, ea a plecat in Geoseni, la concubin. De atunci fetita sta la bunici”.

Insa concluzia directorului Apostu este ca bunicul si strabunica au actionat in interesul copilului, poate chiar exagerat purtandu-i de grija, la cultura si educatia lor, mai ales ca in curte au animale care o puteau lovi sau rani pe fata.

„Dat fiind starea lor materiala, animalele si pamanturile pe care le au, cei doi batrani sunt recunoscuti in sat ca printre gospodarii zonei”.

„Nu se poate aprecia rea credinta in aceste conditii. Societatea e de vina pentru ce s-a intamplat acolo. Aceasta ar trebui sa implanteze in zona elemente de civilizatie – o scoala, o biserica, un post de politie – pentru ca toate acestea lipsesc in momentul de fata.

Concluzia este una singura – a fost doar o exagerare”, conchide directorul DMSS, Gheorghe Apostu, care a promis ca va urmari indeaproape cazul Marianei si a familiei acesteia, si va face demersuri pentru a fi ajutata financiar.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*