Stavarache, cercetat penal

Primarul Bacaului este cercetat penal pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fapta prevazuta de Art. 46. din Codul de procedura penala.

Romeo Stavarache a fost reclamat de Vasile Botomei, in calitate de patron al societatii Bartolo Prod Com SRL. In data de 24 februarie, anul curent, secretariatul Inspectoratului Judetean de Politie a inregistrat plingerea penala semnata de avocatul Vasile Botomei si indreptata impotriva primarului Romeo Stavarache pe motive de incalcare a cadrului juridic.
Conform plangerii, Botomei il acuza pe primar ca nu a respectat o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila emisa de Curtea de Apel din Suceava .

In baza hotararii judecatoresti, Stavarache era obligat sa elibereze, pentru SC Bartolo Prod Com SRL, autorizatiile de functionare si profil pentru spatiile comerciale, administrate de firma. Totul a pornit, se pare, dupa ce municipalitatea nu a eliberat autorizatiile solicitate de firma lui Botomei. Acesta a atacat Primaria in Contencios Administrativ.

Plangere penala cercetata la „Fraude”

In mod ciudat, plangerea formulata de Vasile Botomei la data de 24 februarie 2006, este inregistrata abia peste o luna, mai precis in data de 3 martie 2006, conform purtatorului de cuvant a Inspectoratului Judetean de Politie, CarmenSova. Si mai ciudat, plangerea, care are caracter penal, a fost incredintata spre solutionare unui subcomisar de la „fraude”.

„Botomei poate da in judecata pe cine vrea”

„Domnul Vasile Botomei, poate da in judecata pe cine vrea, este dreptul sau de cetatean” – sustine purtatorul de cuvant al Primariei, Ionut Tomescu. „Plangerea penala formulata impotriva domnului Romeo Stavarache este nefondata, deoarece hotararile judecatoresti invocate de dansul au fost atacate de actuala administratie, si nu s-a dat vreo hotarare definitiva si irevocabila”.

Tomescu il indeamna pe Botomei sa intre in legalitate cu documentele constructiilor pe care le detine si apoi sa se intrebe de ce primaria nu-i elibereaza documentele solicitate de acesta.

Catalin TABACARU

Adauga un comentariu

*