Romania va avea o populatie de circa 17 milioane locuitori

Pana la inceputul anului 2051, populatia Romaniei ar putea scadea pana la aproximativ 17 milioane de locuitori, comparativ cu nivelul de 21,7 milioane de persoane inregistrat in ianuarie 2004, iar numarul persoanelor care vor pleca din Romania ar putea ajunge la aproximativ jumatate de milion, arata un studiu recent realizat de Eurostat, Biroul de statistica al Uniunii Europene.

Studiul Eurostat a luat in calcul trei factori – rata fertilitatii, durata de viata si migratia – realizand mai multe scenarii in functie de evolutia acestora.

Toate scenariile conduc la concluzia ca pe termen lung populatia Europei va imbatrani, iar migratia nu va reusi sa contrabalanseze descresterea populatiei.

Pentru Romania, rezultatele studiului arata ca scaderea numarului populatiei va fi treptata la 21,3 milioane de locuitori in 2010, 19,2 milioane in 2030 si 17,1 milioane de persoane in 2050. In cazul in care toti cei trei factori genereaza o crestere a populatiei, Romania va avea la sfarsitul anului 2050, aproximativ 21,5 milioane locuitori.

In ipoteza in care cei trei factori conduc la o reducere a populatiei, numarul locuitorilor va ajunge la aproximativ 13,9 milioane persoane.

Potrivit estimarilor Eurostat, pana in anul 2051, numarul emigrantilor romani va ajunge la aproximativ 480 mii de persoane.(sursa: hotnews.ro)

Adauga un comentariu

*