Directorul Casei de Sanatate are salariul mai mic decat subordonatii

Dr. Maria Tioc, presedinte – director general al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Bacau, castiga lunar un salariu cu mult mai mic decat subordonatii sai. Facand parte din personalul contractual, dr. Tioc are un salariu de baza de 11.200.000 de lei vechi, la care se adauga sporul de vechime si cel de conducere, de 55 la suta.

Pe total, veniturile salariale lunare ale sale nu depasesc pe cele ale subordonatilor sai, directori adjuncti si sefi de servicii.

Astfel, dr. Mihai Ichim, medicul sef al CJAS, are un salariu tarifar de 14.650.000 lei, la care se adauga sporul de vechime si cel de indemnizatie (de 40 la suta), iar cei doi directori adjuncti, dr. Viorica Draganuta – director executiv pe probleme de contracte cu furnizorii si Iulia Butuc – director executiv pe partea economica, au acelasi salariu de baza de 14,6 milioane, plus sporul de vechime si de indemnizatie, de 50 la suta.

Si sefii de servicii stau mai bine la acest capitol fata de „sefa cea mare”. Dan Stoica, sef serviciu contractare, dr. Cecilia Lucaci, tot sef serviciu contractare si Enea Draghici, sef serviciu buget – finante, au fiecare un salariu de baza de 14.650.000 de lei si un spor de conducere de 30 la suta.

„Ceilalti subordonati ai mei fac parte din sistemul functionarilor publici si de aici aceste diferente salariale, explica dr. Maria Tioc, presedintele director general al CJAS Bacau. Astea sunt legile, iar unde-i ordin nu se discuta.

De aceea, eu ma supun rigorilor actelor normative, fara nici un sentiment de frustrare fata de colegii mei”. Pe motiv ca nu este functionar public, directorul Tioc este dezavantajata si la sistemul de plata al stimulentelor, care este mult mai avantajos pentru subalternii sai.

Mai mult, fiind prinsa in structura personalului contractual, dr. Maria Tioc nu poate beneficia nici de salariul de merit, echivalentul lunar a 10 la suta din salariu de baza. Primeste insa acesta bonificatie 15 la suta din personalul CJAS, tot subordonat al presedintelui director doctor Maria Tioc.
Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*