“Sunt foarte ingrijorat”

Antrenorul bacauanilor afirma ca lipsa de eficacitate din ultimele amicale l-a facut sa nu mai fie foarte optimist inaintea partidei cu Nationalul. Infrangerea cu 2-0 in fata lui FC Vaslui l-a pus pe gaanduri pe Cristi Popovici inaintea jocului decisiv cu echipa italianului Bergodi.

REP: Bacaul nu a miscat in front in fata Vasluiului.

Cristi Popovici: Prima repriza a fost echilibrata. La ocazii clare de gol am fost peste ei. ~n repriza a doua am avut prea multe slabiciuni. Am primit prea usor doua goluri, iar atacul nu a functionat nici de aceasta data. Sunt ingrijorat, dar este bine ca paana la meciul cu Nationalul mai e ceva.

Care este principala cauza a ineficacitatii?

Lipsa de concentrare in fata portii. Ocazii sunt, dar de cele mai multe ori nu alegem cele mai bune solutii. In acest sezon am lucrat foarte mult pentru faza de finalizare, dar vad ca treaba nu merge asa cum imi doresc. As vrea ca eu sa ma insel si sa curga golurile in partidele oficiale.
Echipa joaca prea defensiv.

Nu este si asta o cauza a lipsei golurilor?

Un sistem de joc este gandit in functie de valoarea lotului de fotbalisti. Bacaul nu joaca chiar asa de defensiv. De multe ori in faza de atac apar la finalizare chiar si patru fotbalisti, in functie de cum cere faza. In fotbal depindem mult si de inspiratia jucatorului aflat in fata portii.

David si Tanasa vor evolua duminica?

Imi doresc acest lucru. Sunt jucatori de baza si avem nevoie de ei. David inca nu a inceput sa se antreneze normal, iar Tanasa este refacut in proportie de 90 la suta. Dobos va evolua cel putin o repriza. Este in urma cu pregatirea, dar este un fotbalist valoros si avem nevoie de el. Eu spun ca este mai util decaat Marius Croitoru. Potorac are probleme cu o accidentare mai veche si de aceea a fost mai retinut la duelurile directe cu adversarii. Sper totusi sa-l pot folosi duminica.

La Bacau, Nationalul nu a luat nici un punct in campionat.

Asa este. In ultimele doua sezoane, bucurestenii au pierdut cu acelasi scor, 0-1. Sper ca istoria sa se repete si la finele acestei saptamani.

Prima de 500 de dolari pentru trei puncte

Daca vor caastiga partida cu Nationalul, elevii lui Cristi Popovici vor fi premiati cu caate 500 de dolari. La inceputul acestui sezon, oficialii Bacaului au schimbat sistemul de premiere. Au oferit salarii mici, dar primele pentru victorii sunt mai consistente. Pentru un succes acasa, bacauanii sunt recompensati cu caate 15 milioane de lei vechi, iar pentru unul pe teren strain suma se dubleaza. “Ca sa caastigi bani, trebuie sa si ai rezultate!”, a spus Gheorghe Chivorchian.

Adauga un comentariu

*