Un consilier acuza: «Vasile Nistor a fraudat alegerile»

GABRIEL LUPUDemisia din partid a consilierului municipal Gabriel Lupu pune din nou pe tapet starea de spirit din organizatia judeteana a PD. Lupu sustine ca la „umbra” lui Vasile Nistor nu mai poate creste nimic pentru ca seful pedistilor bacauani ar fi devenit un despot care taie si spanzura” cum doreste in partid. La randul sau, Nistor apreciaza declaratiile lui Lupu „minciuni si mizerii”.

Gabriel Lupu si-a anuntat demisia din PD in cadrul sedintei de consiliu local de luni, 27 februarie. El a declarat pentru Observator de Bacau ca demisia a fost „un ultim gest de protest fata de frauda de la alegerile din toamna” cand a fost a fost ales presedinte al organizatiei judetene a PD Vasile Nistor.

„Inainte de alegeri am primit de la presedintele partidului, Emil Boc, garantia ca Nistor nu va candida din cauza slabelor rezultate obtinute in campania electorala” – ne-a declarat Gabriel Lupu. Cu toate acestea, atat Nistor cat si Liviu Miroseanu au candidat si au obtinut presedentia filialelor judetene, respectiv, municipale, ale PD. Demisionarul spune ca in sala de la Ateneu a vazut atunci o multime de fete noi, oameni pe care nu-i cunostea chemati sa-l voteze pe Nistor.

„El lider maximo”

„Nu cred ca exista cineva care poate sa spuna care sunt realizarile notabile ale lui Nistor in ultimii 15 ani” – spune Gabriel Lupu. El sustine ca liderul PD Bacau a devenit un stapan absolut peste organizatie: „Singurul drept al unui membru al PD era sa citeasca ziarul la sediu pentru ca nu avea voie sa vorbeasca”.

Lupu il acuza pe Nistor ca a inlaturat de-a lungul timpului oameni cu perspectiva si de buna credinta pentru a fi sigur ca nu se va ridica niciodata cineva care sa-l eclipseze.

In aceeasi categorie ar putea intra si ex-subprefectul Constantin Avram, mazilit din functie in urma intrigilor presedintelui PD Bacau. „Probabil era o amenintare reala la adresa lui Nistor” – crede Lupu.

Conjuncturi

„Daca vrei sa promovezi in PD trebuie sa ai tupeu, demagogie cat cuprinde, si o atitudine de prea-plecat fata de lider” – a mai spus Gabriel Lupu. „Chiar si asa tot trebuie sa astepti o conjunctura care sa-l forteze cumva pe Nistor sa te promoveze.

Un astfel de „accident” a fost in toamna lui 2004, cand Nistor a fost taiat de pe listele pentru Parlament si a trebuit sa gaseasca nu unul ci doi inlocuitori din cauza algoritmului din Alianta. „Lui Nistor nu i-a trebuit niciodata ca PD sa obtina mai mult de sase la suta in judet, pentru ca peste acest procent ar fi plecat la Bucuresti doi parlamentari, nu unul singur – el”.

„Minciuni si mizerii”

Rugat sa comenteze demisia consilierului Gabriel Lupu din partid, liderul PD Bacau, vasile Nistor a calificat-o drept „normala”: „A intrat intr-o cometitie interna in partid, a pierdut si de teama ca va fi exclus si-a dat demisia” – a declarat pentru Observator de Bacau Nistor.

Mai mult, el se declara nemultumit ca Lupu va ramane consilier local independent pentru ca – spune liderul PD – „a ocupat o pozitie pe lista inaintea unor oameni mai capabili, care ar fi meritat mai mult sa ajunga in Consiliul local”.

Cat priveste acuzatiile referitoare la fraudarea alegerilor din partid, Nistor califica afirmatiile lui Lupu drept „minciuni si mizerii” si-l acuza ca nu cunoaste nici macar statutul partidului.

Razvan BIBIRE

Comentarii

  1. Consider ca trebuie reformata toata clasa politica.Atitudinea de ,,prea – plecat,, ma scoate din sarite. S-a creat un,, anumit curent,, de lideri politici………….

Adauga un comentariu

*