Maternitatea Bacau are nevoie urgenta de un ecograf performant

ecografMaternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Bacau are nevoie de un ecograf nou pentru investigatia pacientelor insarcinate sau cu probleme ginecologice. La ora actuala, sectia dispune doar de un singur ecograf, neperformant, vechi de aproape 10 ani, care este folosit permanent, in unele cazuri chiar de 10-12 ori pe zi.

Din cauza adresabilitatii crescute, medicii specialisti nu exclud posibilitatea ca in cel mai scurt timp acesta sa cedeze, ingreunand examinarea pacientelor prin lipsa instrumentarului necesar depistarii eventualelor probleme de sarcina.

Dr. Vladimir Corneleac, seful sectiei de Obstetrica-Ginecologie I, spera ca macar in acest an sa fie alocate fondurile necesare achizitionarii unui nou aparat de investigatii, care sa corespunda cerintelor impuse de Ministerul de Sanatatii, pentru supravegherea gravidei din punct de vedere obstetrical.

Numai ca acest lucru ar insemna cel putin 20.000 de euro. Speranta sta in promisiunile mai marilor de la Bucuresti care au promis ca toate maternitatile din tara vor fi dotate cu aparatura performanta in vederea facilitarii accesului viitoarelor mame si a ginecopatelor la investigatiile medicale de specialitate.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*