Mall de 20 de milioane de euro, la Bacau

Luna viitoare vor incepe lucrarile la constructia primului centru comercial de tip mall din judetul Bacau. Potrivit Eurisko, agentul exclusiv al proiectului, decizia dezvoltarii primului mall din Bacau este determinata de cresterea investitiilor straine si a nivelului de trai in zona.

Proiectul apartine companiei Arena City Center si va include 150 de magazine cu o suprafata totala de 30.000 de metri patrati, a anuntat, ieri, societatea imobiliara Eurisko. Lucrarile vor fi initiate in luna martie si vor fi finalizate in a doua parte a anului 2007, iar fondurile vor fi asigurate din surse proprii si credite bancare.

Mall-ul va fi amplasat in cea mai populata zona rezidentiala a municipiului, cartierul Nord, care concentreaza aproape 30% din totalul locuitorilor Bacaului. In acest moment, in Bacau oferta de spatii comerciale este foarte redusa si nu se ridica la nivelul cererii retailer-ilor, care isi doresc locatii reprezentative si de calitate. „Singurele optiuni sunt locatiile de la parterul blocurilor sau fostul magazin universal Luceafarul, recent renovat”, a declarat Florina Cojocari, senior broker in departamentul de retail din Eurisko.

Chiriile lunare pentru spatiile din noul mall variaza intre 20 si 100 de euro pe metru patrat, plus TVA, fiind diferentiate in functie de suprafata, amplasament si etaj. Potrivit Eurisko, parterul imobilului va fi punctul de atractie al mall-ului, urmand sa fie amenajat sub forma unei esplanade, cu o fantana si zone cu plante si flori. Etajul al doilea va avea o suprafata de 10.000 de metri patrati si va fi destinat integral spatiilor de petrecere a timpului liber.
Zona va cuprinde trei sali de cinema, restaurante si fast-food-uri. Clientii vor avea la dispozitie 700 de locuri de parcare, amenajate in exteriorul cladirii. Capacitatea parcarii poate fi extinsa, in functie de necesitati, cu inca 300 de locuri.

Mall-ul va pastra denumirea dezvoltatorului, Arena City Center SRL. Potrivit Mediafax, compania are un capital social de 400.000 de lei, asociati fiind Ovidiu Budeanu, cu 39,2% din partile sociale, Laurentiu-Dan Rau – 10%, Ghiorghita Budeanu – 2%, si firma Protrans International SRL Bacau, cu 48,8%.

Comentarii

  1. Mall-ul va fi amplasat in locul fostei fabrici Partizanul, langa Billa?