Imunitate doar pentru declaratiile politice

minodora clivetiDeputatul PSD de Bacau Minodora Cliveti sustine ca se gandeste sa pregateasca un amendament potrivit caruia parlamentarii sa beneficieze de imunitate doar pentru declaratiile politice facute in cladirea legislativului, dupa modelul britanic.

Minodora Cliveti spune ca, in acest fel, parlamentarii ar deveni mai responsabili si nu ar mai arunca mereu cu acuze care nu pot fi dovedite asupra inamicilor politici.

Deputatul bacauan se arata, insa, sceptic in privinta succesului implementarii unei asemenea initiative. „S-a facut un mare pas inainte atunci cand parlamentarii si-au pierdut privilegiile insa cred ca se poate merge si mai departe” – a declarat Minodora Cliveti.

Ea sustine ca trebuie facut ceva si in privinta presedintelui tarii, care este – conform legislatiei – imun total. „Daca presedintele – oricare ar fi acesta – ar omori pe cineva, pe perioada mandatului sau este ocrotit in totalitate de lege” – a declarat Minodora Cliveti.

„Presedintele nu poate fi trimis in judecata decat pentru inalta tradare iar aceasta nu este definita in Codul Penal. Este o lacuna care trebuie reglementata pentru ca presedintele sa fie egal cu ceilalti cetateni”.

Adauga un comentariu

*