Peste 400 de dascali bacauani râvnesc la gradaţiile de merit

Gradaţiile de merit, care vor fi alocate profesorilor cu rezultate excepţionale in ultimii ani, reprezinta un subiect de discuţie destul de controversat. si asta pentru ca circa 400 de profesori si-au depus dosarele pentru obţinerea acestui spor salarial. Dintre acestia doar 264 vor beneficia de gradaţii.

„Dosarele depuse pentru obÅ£inerea gradaÅ£iilor vor fi analizate, cercetate si triate de catre inspectorii de specialitate iar apoi vor fi dezbatute in comisia consultativa, a afirmat Radu Ababei, inspector general al Inspectoratului scolar Bacau.

Abia dupa ce au fost analizate toate dosarele, vor fi aprobate in consiliul de administraÅ£ie cele pentru care se acorda gradaÅ£ia de merit. ToÅ£i profesorii spun ‘…vai, dar eu am muncit si am facut atâtea pentru scoala la care predau, cum sa iau gradaÅ£ie?’, insa doar jumatate dintre dosare vor fi acceptate”.

Unul dintre criteriile care va fi luat in calcul la acordarea gradaţiilor este rezultatele inregistrate de elevi la examenele de capacitate sau de admitere. in cazul in care rezultatele sunt foarte slabe, profesorii sunt exclusi de la gradaţie.

Alte criterii sunt gestionarea fondurilor pentru scoli, activitaţile organizate impreuna cu elevii si chiar notele copiilor in perioada anilor de studiu. in aceasta saptamâna inspectorii vor verifica dosarele, iar saptamâna viitoare vor fi afisate la Inspectorat listele cu profesorii care primesc gradaţii. Acest spor reprezinta 20 la suta din salariul de baza si se aloca pentru o perioada de patru ani.

Adauga un comentariu

*