Mitrea: ‘Nu Năstase mi l-a recomandat pe Sechelariu’

Secretarul general al PSD şi fost ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, care s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA pentru a afla oficial învinuirile care i se aduc în dosarul disjuns din “Zambaccian”. După două ore, Miron Mitrea a ieşit din sediul DNA, anunţând că a dat şi o declaraţie scrisă, dar a răspuns şi la interogatoriul anchetatorilor legat de amenajarea în 2001 de către una dintre firmele lui Sergiu Sechelariu a vilei sale din Băneasa.

Mitrea susţine că a plătit integral costul lucrărilor de amenajare, respectiv 3.5 miliarde lei. El a spus că vila este pe numele mamei sale, dar că aceasta nu are nici o vină.

La întrebarea anchetatorilor dacă Adrian Năstase i l-a recomandat pe Sechelariu să execute prin firma sa lucrările de amenajare a vilei, secretarul general al PSD a negat cu vehemenţă.

Totodată, procurorii anticorupţie l-au interogat pe Mitrea în legătură cu modul în care a fost numit Sergiu Sechelariu secretar de stat în Ministerul Transporturilor, dar şi despre Irina Jianu, fost şef al Inspectoratul de Stat în Construcţii.

El a declarat despre Jianu că o cunoştea încă de când lucra în minister. Acuzaţiile pe care procurorii anticorupţie i le aduc deputatului sunt aceleaşi ca şi la Adrian Năstase: luare de mită şi obţinere de foloase necuvenite.

Fostul ministrul al Transporturilor, Miron Mitrea este acuzat de luare de mită şi de primire de foloase necuvenite în dosarul Zambaccian. Liderul PSD a răspuns, miercuri, la întrebările procurorilor DNA. Timp de două ore Mitrea le-a explicat procurorilor despre afacerile ministerului pe care îl conducea cu o firmă la care fostul secretar de stat în MTCT Sergiu Sechelariu era acţionar.

Fostul ministru al Transporturilor a aflat miercuri oficial pentru ce infracţiuni este cercetat.

“Ştiu despre ce este vorba, am fost întrebat dacă sunt dispus să merg mai departe, am fost întrebat despre Irina Jianu şi despre Sechelariu (…)

Prostia pe care am făcut-o a fost să iau o firmă din grupul lui Sechelariu la această lucrare, am făcut o prostie şi acum o plătesc din punct de vedere mediatic şi moral” a declarat Mitrea, citat de Realitatea TV.

Adauga un comentariu

*