Ovidiu Tender, audiat timp de două ore la Parchet

‘Am dat o declaraÅ£ie olografă în dosarul în care sunt cercetat de un an de zile’, a spus Tender, după o audiere la Parchetul instanÅ£ei supreme care a durat mai bine de două ore. A fost pentru a doua zi consecutiv când omul de afaceri s-a prezentat pentru a răspunde întrebărilor procurorilor.

La ieşire, a afirmat în faţa ziariştilor că nu ştie dacă va mai fi citat şi în zilele următoare. Ovidiu Tender este acuzat, în dosarul Rafo, de înşelăciune, bancrută frauduloasă şi spălare de bani, el fiind audiat prima oară în acest caz în august 2005.

Cu o zi în urmă, în dosarul Rafo, procurorii l-au mai audiat ÅŸi pe Alexandru Marian Iancu, administrator al firmei VGB Impex SRL, care, de altfel, a fost deferit justiÅ£iei într-un caz de evaziune fiscală. Iancu, alături de alte nouă persoane, a fost trimis în judecată, în august 2005, pentru activităţi comerciale ilicite în care ar fi fost implicate grupul de firme VGB – rafinăria Rafo – societatea Tender SA – Carom SA.

Prejudiciul a fost estimat la 110 milioane de lei, asupra vinovăţiei acuzaţilor urmând a se pronunţa Tribunalul Bucureşti.

Adauga un comentariu

*