Preot acuzat de dare de mita

Un preot bacauan a fost prins in flagrant pe cand incerca sa dea mita unui ofiter de politie. Acesta avea spre solutionare doua dosare penale privind infractiuni la regimul silvic in care a propus trimiterea in judecata a preotului. Tribunalul Bacau a respins solicitarea de arestare preventiva a preotului iar Parchetul a facut recurs.

Lucratori din cadrul Directiei Generale Anticoruptie a Ministerului Administratiei si Internelor – Biroul Anticoruptie pentru Judetul Bacau au fost sesizati joi, 16.02.2006, de catre M.Z. – ofiter de politie in cadrul Inspectoratul de Politie al Judetului Bacau despre faptul ca, cetateanul V. Ionel, preot in judetul Bacau, i-a promis si oferit sume de bani pentru a propune solutii de neurmarire penala in dosarele (instrumentate de ofiter) in care era cercetat pentru diverse fapte de natura penala.

In urma sesizarii facute, procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau si ofiteri delegati din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – Bacau au realizat prinderea in flagrant a cetateanului V. Ionel, in timp ce ii dadea ofiterului de politie suma de 4 milioane lei. Cercetarile efectuate au relevat urmatoarele: Ofiterul in cauza a avut spre solutionare doua dosare penale privind infractiuni la regimul silvic in care a propus trimiterea in judecata a cetateanului V.Ionel.

Pentru a propune solutia de neurmarire ofiterului i s-a oferit de catre cel in cauza diverse sume de bani.

Desi ofiterul a respins ferm oferta acestuia, V. Ionel a insistat, drept pentru care ofiterul a sesizat lucratorii Directiei Generale Anticoruptie care au propus declinarea competentei Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau.

In baza delegarii impreuna cu procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, lucratorii D.G.A. – Bacau au procedat la realizarea flagrantului in momentul in care V. Ionel i-a remis ofiterului de politie suma de 4 milioane lei.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau a dispus retinerea cetateanului V. Ionel pe o perioada de 24 de ore pentru savarsirea infractiunii de „dare de mita” si a propus Tribunalului Bacau arestarea preventiva pentru 29 de zile a inculpatului.

Tribunalul Bacau a respins propunerea de arestare preventiva, iar Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau a formulat recurs privind aceasta masura

Adauga un comentariu

*