Liste de asteptare la proteze

proteze bacau674 de bacauani care au nevoie de proteze, orteze si alte dispozitive medicale sunt si in prezent pe listele de asteptare la Casa de Asigurari de Sanatate (CJAS) Bacau. Alte 322 de cereri noi au fost inregistrate in luna ianuarie.

Cele mai mari solicitari sunt pentru protezele auditive si cristaline. „Ingrijorator este faptul ca numarul cererilor de dispozitive medicale inregistrate luna de luna este din ce in ce mai mare, a declarat Dan Stoica, sef serviciu contractari CJAS Bacau si purtatorul de cuvint al institutiei.

Noi am intrat in noul an cu un numar mare de persoane aflate pe listele de asteptare inca din 2004, insa speram ca pina la sfirsitul lunii martie sa reusim sa decontam macar restantele”. Prioritate au copiii si salariatii.

Din pacate pensionarii, cei care formeaza grosul listei, sunt din nou lasati la urma.

In prezent, pe listele de asteptare sunt trecuti 413 pacienti care au nevoie de proteze auditive, 3 de proteze ale membrelor inferioare si superioare, 13 de orteze, 34 de cristaline, 5 de incaltaminte oritopedica, 234 de sisteme stomice (pungi) si 11 de solutii vasco-elastice necesare pentru infiltratii.

Valoarea totala a acestor dispozitive este de 1,141 miliarde de lei vechi.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*