Scoala „Constantin Platon” a reinventat matricola

matricola scoala bacauDe cateva zile, in vecinatatea Scolii „Constantin Platon”, cu sediul pe strada 9 Mai, poti zari elevi care au agatate la gat ecusoane care certifica faptul ca sunt elevii acelei institutii de invatamand din buricul targului.

Initiativa conducerii acestei scoli se inscrie pe linia inlaturarii fenomenului de violenta in unitatile de invatamant, la sugestia Inspectoratului Scolar Judetean. Si directorii Scolii „Constantin Platon” au apelat la o metoda vecina cu cea folosita pe vremea cand ei insisi erau elevi, a matricolei scolare.

Chiar daca este vorba despre un ecuson, tot cu matricola se aseamana. Incercam sa intram in scoala. Doua eleve de serviciu, cu ecusoanele la piept, ne intreaba in ce calitate vrem sa o facem. Intrebarea pare legitima, deoarece daca am fi parintii unor elevi, ar trebui sa avem si noi un ecuson asemanator.

„Pentru a evita patrunderea persoanelor straine in scoala, am luat mai multe masuri. In primul rand am redus numarul intrarilor. Apoi am apelat la aceasta metoda, a ecusoanelor. Fiecare elev al scolii are un asemenea ecuson care poarta un numar. Este un fel de legitimatie a sa.

Dupa cum se poate vedea, toti elevii poarta asemenea ecusoane la gat, atat pe timpul cat stau in scoala, cat si atunci cand parasesc scoala. Ce-i drept, cei mici il poarta in permanenta, cei din clasele mai mari il cam ascund pe strada”, spune directorul adjunct al scolii, prof. Adrian Boaca. Noutatea consta insa in faptul ca si parintii au ecusoane! ”

Atunci cand vin la scoala sa-si ia copilul, parintii au la ei un ecuson asemanator, cu numele si numarul de inregistrare. In felul acesta, elevul de serviciu ii permite intrarea in scoala. Daca nu-l are, i se iau datele”, adauga profesorul Adrian Boaca. Cert este ca, de cand s-a introdus acest sistem, ce pare unicul in scolile din judet, starea disciplinara s-a imbunatatit, iar gradul de siguranta in scoala s-a marit.

Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. Este foarte buna aceasta idee!!!Si eu fiind tot din „C.Platon”

  2. si eu sunt tot de la constantin platon

  3. si io sunt din c palton!!!!!!!!

  4. si eu sunt de la c. platon dar nu prea port ecusonul (adica deloc)

  5. buna ideie

  6. nici yo nu port ecusonul
    😀

  7. olarasu george cosmin a zis:

    si eu sunt tot din Constantin Platon,la clasa A.6.A

  8. SI EU AM INVATZATH IN „C PLATON” DAR NU PREA SE PURTA ECUSONUL DECATH LA INCEPUTH IN CATEVA ZILE:))=))

  9. :p:))

  10. si yo sunt d la platon dar nu prea port ecusonul(deloc)….oricum e buna ideea

  11. si yo sunt din platon si e o idee buna:D

Adauga un comentariu

*