La telefon este Monica!

Alo, Traiane, tu esti? – Da’ cine-i acolo? Ca aici e presedintele Romaniei, domnu’ Traian Basescu. – Sunt eu, Monica? – Care Monica, cucoana, ca eu stiu mai multe de Monica? – Nu pot sa-ti spun prin telefon cine sunt, ca poate ne asculta serviciile. – Care servicii? Ca lucreaza toate pentru mine!

Cine esti, ca n-am timp, trebe sa-l imbarlig pe Boc sa le mai dea una peste bot liberalilor.

– Stii tu, Monica! Aia pe care ai chemat-o intr-o zi de iarna si i-ai spus ca ai nevoie de ea, ca sa-i bagi in boale pe toti golanii.

– Barladeanco, tu esti? Ce mai faci, fato? Te-ai intors de la Hollywood? Mi-a fost dor de tine sa stii, pacat ca nu ne-am mai intalnit atunci, da’ trebuia sa-i fac guvern lu’ Tariceanu!

– Nu, nu-s Barladeanca! Sunt Monica, fata aia cu coada, care ziceai tu ca stie carte si-s desteapta.

– Aaaa, Monica care statea in fata mea la scoala si de la care copiam. Sper ca nu mai esti suparata pe mine ca te trageam de codite in pauza. Ha, ha, ha, eram copil!

– Nu, n-am fost colegi de scoala! Sunt Monica… aaaa, cum sa-ti spun prin telefon? Chestia aia cu legatul la ochi si cu sabia in mana. Te-ai prins?

– Stai asa, ca-mi aduc aminte! Monique! In port la Marseille ne-am cunoscut, acu vreo treij de ani, m-ai cules tu din barul ala paduchios. Eram cam manga, nu stiu ce-am facut in noaptea aia. Chiar a fost cu perversiuni de-astea? Hai ca am cu ce sa ma laud la baietii de la Golden Blitz!

– Ce perversiuni, te-ai ticnit? Eu sunt cea careia ii spuneai ca este o voce inconfundabila in Romania. Ca de mine vor asculta toti.

– A, Monica Anghel! Mai, sa stii ca i-am promis lu’ Bodo, ginerica al meu, ca nu-i dau decat lui cantari. Imi pare rau, nu pot sa te ajut!

– Las-o dracu’ de cantare, de cantat imi arde mie, ca am rochita stropita de…

– Aoleu, m-am prins, tu esti Monica lu’ Bill Clinton! Da’ ce bine ai invatat romaneste! Mai, sa stii ca la mine la Cotroceni e cam greu sa te angajez, c-am avut-o pe una, Elena, si au iesit vorbe. Da’ las’ ca iti gasesc eu un post bun undeva. Cu experienta ta… Sa ma inveti si pe mine chestia aia cu trabucu’!

– Gata, m-am saturat! Sunt Monica Macovei si te anunt ca s-a terminat cu jocurile astea idioate in Justitie. M-a luat toata lumea la ochi de atatea invarteli cu dosarele alora de-ti sunt antipatici. Demisionez!

– Ei, asta e! Las’ ca s-o mai gasi un ministru ca sa lupte cu coruptia in tara asta. Ha, ha, ha, ce-mi plac glumele mele!

Nelu BROSTEANU

Adauga un comentariu

*