Berca versus Ardeleanu

Prefectul i-a cerut din nou comisarului sef Virgil Ardeleanu sa demisioneze dupa ce mai intai i-a cerut sa se autosuspende. Gabriel Berca i-a gasit si un inlocuitor: comisarul Claudiu Filimon. Acesta a refuzat.

Telenovela iscata de incrancenarea prefectului Gabriel Berca de a-l vedea demis pe comisarul-sef Virgil Ardeleanu continua sa faca valuri in Bacau. Prefectul l-a chemat din nou pe Ardeleanu la ordine. Dupa ce, initial i-a cerut sa nu se mai autosuspende ci sa astepte rezultatele unui control din partea Ministerului Administratiei si Internelor, prefectul a revenit marti asupra deciziei si i-a cerut lui Ardeleanu sa demisioneze.

Se asteapta rezultatele controlului

„Am refuzat, pentru ca nu s-a invocat nici un motiv temeinic perntru a lua aceasta hotarare. I-am spus prefectulului sa semneze dumnealui demisia mea si il voi actiona in instanta”, ne-a declarat comisarul sef Virgil Ardeleanu. Se pare ca Berca n-a fost convins nici de sfaturile primite de la consilierul juridic Mioara Manea, care a considerat demiterea politistului drept ilegala.

Imediat dupa ce Virgil Ardeleanu a parasit cabinetul prefectului, acesta l-a chemat la el pe comisarul Claudiu Filimon, seful Biroului Inmatriculari, caruia i-a poropus sa-l inlocuiasca pe Ardeleanu in functia de sef al Serviciului.

„Am refuzat aceasta propunere, tinand cont de faptul ca Virgil Ardeleanu a sustinut un examen, lucreaza de mult timp in domeniu si este competent”, ne-a declarat comisarul Filimon. Prefectul Gabriel Berca a confirmat faptul ca i-ar fi propus din nou comisarului sef Virgil Ardeleanu sa-si dea demisia si ca i-a facut propunerea sa preia serviciul comisarului Claudiu Filimon.

„Astept rezultatul controlului ce va fi efectuat. Din punctul meu de vedere, de cand sunt prefect, nu am ce sa-i reprosez comisarului sef Virgil Ardeleanu. Eu sunt multumit de felul cum colaboram. Il acuza insa trecutul”, spune Gabriel Berca. Care trecut insa, n-a mentionat.

Imaginea Prefecturii

„In eventualitatea ca vor fi concluzii in defavoarea lui Ardeleanu, m-am gandit la un inlocuitor, de aceea am discutat cu cms. Claudiu Filimon. Pe mine ma intereseaza imaginea Prefecturii si nu vreau sa fie deteriorata”, a adaugat prefectul Gabriel Berca.

„Am sustinut un examen, am luat notele cele mai mari. Nu inteleg ce mai vor cei care ma tot reclama” – spune Ardeleanu. „Au facut contestatii si au primit acelasi raspuns: nu exista dubii in privinta examenului. Controalele grupului de control, la fel. Cei care reclama arunca o lumina proasta asupra Prefecturii, nu noi”.

Radacinile razboiului

A curs foarte multa cerneala in presa locala si centrala pe marginea unor sesizari sosite pe numele comisarului sef Virgil Ardeleanu si comisarului Virgil Hustiu. Cei doi erau acuzati de ilegalitati la examenul de obtinere a permiselor auto iar acuzatorii ar fi fost instructorii Scolilor de soferi.

Surprinzator este faptul ca, desi instructorii nu au avut acces in sala de examen, pareau a sti destul de multe despre felul in care se desfasoara probele. Cel putin asa lasa sa se inteleaga din sesizarile respective.

Toti directorii scolilor de soferi din Bacau si instructorii independenti, banuiti ca ar fi semnat acele sesizari, au fost audiati in iulie 2005 de grupul de control al Ministerului Administratiei si Internelor, negand orice amestec.

Cu toate acestea, prefectul Gabriel Berca, in subordinea caruia se afla serviciul in care isi desfasoara activitatea cei doi comisari de politie, le-a cerut ambilor sa se autosuspende. „Eu le-am cerut sa se autosupende, dar ei nu vor. Voi cere un nou control din partea Ministerului. M-am saturat de aceasta stare de lucruri care arunca o lumina proasta si asupra Prefecturii”, ne-a declarat in cadrul unei discutii pe aceasta tema prefectul Gabriel Berca.

Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. Salutari a Gigi Ardeleanu!!

    Stiu ca multi dusmani dar in schimb experienta care o ai nu cred ca are cineva de la circulatie.
    Ai fost coleg cu tatal meu la Scoala de Soferi Bacau.
    Te stiu de cind eram copil. Ai fost un om bun si esti.
    Din partea mea iti transmit sa ridici fruntea in sus si sa privesti dusmanii indiferenti.
    Asa ca iti transmit de indepartare de tara cele mai bune urari, sanatate si noroc.
    Esti un om cu suflet deosebit.
    Sper sa ai reusita in problema cu Luca. Stiu ca ai avut problema cu fiul lui Luca.
    Copii de politisti care nu au educatie profita de functia tatilor ca sunt politisti si abuzeaza de puterea lor.
    Este valabil pentru orice politist care au copii sa-i educe si sa nu abuzeze de putere.Cind conduce o masina nu este o jucarie,trebuie masina sa fie parcata bine nu lasata in mijlocul drumului.
    Si ce daca fiul lui Luca este fiu de politist! Si el trebuie sa respecte legea cum o respectam toti.
    Imi este egal ca este fiu de politist si abuzeaza de profesia lui taica-sau.
    Este lege atit pentru oamenicu diferte prefesii,simpli cit si pentru fii politistiilor.

    Ridica fruntea sus si nu te lasa sa te calce invidiosii si coruptii!!

    SALUTARI DIN SPANIA !

  2. Nu este posibil ca un om corupt de tepa acestui Ardeleanu sa aiba la picioare intraga conducere a Politiei Nationale.Sper ca odata cu aderarea la U.E.sa se termine cu avansarile pe criterii”pile,spaga,nepotisme,politica” si sa primeze probitatea morala si profesionala.Este bine stiut faptul ca inca se mai rezolva salile cu doar 2000 EUR si traseele cu doar 200-300 EUR.Din cate se vorbeste prin targul nostru o parte din aceste sume,prin oamenii adusi la acest serviciu,ajung la acest Ardeleanu.Dl.Prefect,este de apreciat pentru incrancenarea de care da dovada,probabil stie ceva.Sunt de condamnat cei care-l sustin pe Ardeleanu si bineinteles,acesta,pentru ca nu rosteste un”BOGDAPROSTE”,pentru ca organele in drept l-au pasuit atata timp.SUUCES D-le Prefect!

  3. Sunt de acord cu tine anonimule,dar daca ai bani si stii sa conduci,ce rost mai are sa mai inveti?Cauti omul si o rezolvi,nuu?

  4. Baa!Dar mai lasati omul in pace,nu are el prea multa catre,dar cu tupeu si scoala vietii a dovedit ca totul este posibil in lumea asta si…probabil a invatat si scaderea!

  5. Vadim Tudor a zis:

    Stiu cine te-a sapat.Este Mihoc locul de unde te-a luat, a inceput fraerul sa se laude in tot Onestiul.A spus ca stii tu de ce !

Adauga un comentariu

*