Intalnire pe teme de mediu

observator bacau prefecturaMarti, 31 ianuarie 2006, in Sala de Sedinte a Consiliului Judetean Bacau, a avut loc Sedinta de analiza privind situatia depozitelor de deseuri si a statiilor de epurare din judetul Bacau.

Prefectul Gabriel Berca a participat la aceasta actiune alaturi de reprezentanti ai administratiei publice locale si operatori care administreaza depozite de deseuri si statii de epurare.

In cadrul intalnirii s-a discutat despre inchiderea depozitelor de deseuri urbane.

In capitolul 22 din Protectia Mediului Inconjurator din Documentul de pozitie al Romaniei cu privire la integrarea in Uniunea Europeana, exista o serie de masuri si prioritati la care Romania a primit stegulet galben, printre care si situatia depozitelor de deseuri, in general, incluzandu-le si pe cele urbane care au facut subiectul intalnirii ce a avut loc astazi.

S-au luat in discutie masurile luate pentru prevenirea sau reducerea efectelor negative asupra mediului si sanatatii populatiei. Autoritatile au precizat ca, in acest domeniu, exista o serie de aspecte sensibile pentru care este necesara intensificarea eforturilor din partea tuturor celor implicati.

Adauga un comentariu

*