Declaratie soc a presedintelui: ‘Mafia a ajuns pe masa Guvernului’

Basescu anunta deschiderea luptei directe cu grupurile de interese mafiote care domina mass-media

Presedintele a reluat, miercuri, la bilatul MAE, tema grupurilor de interese pe care le-a calificat „nelegitime”.
Traian Basescu a descris situatia de azi din Romania ca „un acvariu in care grupuri de interese se zbat pentru discreditarea institutiilor statului, au o formidabila energie in a incerca sa discrediteze institutiile statului, fie ca e vorba de ministrii – sa spunem al Justitiei- fie ca e vorba de procurori sau politisti”, a spus presedintele facand aluzie la recentul scandal mult mediatizat legat de intalnirea tripletei Tariceanu-Macovei-Patriciu.

Conform Hotnews.ro, Traian Basescu a avertizat ca, daca pana acum a evitat termenul, de acum incolo aceste grupari vor fi numite” de tip mafiot”.
„Am inteles foarte bine jocul mediatic al grupurilor nelegitime de interese”, a afirmat presedintele.
„Grupurile de interese care domina grupuri mass-media si le utilizeaza in batalia lor de discreditare ori a adversarului de piata, ori a autoritatilor statului , sunt grupuri nelegitime , sunt grupuri de tip mafiot si am sa va cer sa porniti de la acte normative emise de guvern.
De prea multe ori, mafia a ajuns pe masa guvernului”.
„Stiu mult mai multe decat presupuneti ca as sti”, a atras atentia Traian Basescu, aratand ca este evidenta lupta dintre grupurile de interese care utilizeaza trusturi mass-media in batalia lor, care au acces in dezbaterile televizate sau in presa scrisa, si care vor sa discrediteze institutiile statului sau adversarul de piata si care apara diverse ilegalitati.
„Va cer sa puneti capat acestui mod de a se face pana si politica in Romania (…) Mafia a ajuns pe masa Guvernului. Sunt prea multi care au beneficiat de acte normative ce au trecut si prin Parlament dandu-se explicatii false, responsabilitatea celor care le-au promovat este una care trebuie asumata”, a spus seful statului.
El a cerut ferm anihilarea grupurilor de interese cu ajutorul legii.
„Aveti un singur stapan: legea!” a subliniat Basescu si a adaugat ca solicita analiza actelor normative din ultimii zece ani emise in folosul acestor grupuri, aratand ca favorurile economice facute prin acte de guvern sunt expresia coruptiei.
„Sa aveti curaj sa luati actele normative emise in ultimii zece ani si sa constatam care au fost corect emise, cu justificare economica si care au fost acte normative emise in favoarea unor grupuri de interese nelegime carora o sa le spunem de acum grupuri de tip mafiot”.
In acelasi context, Basescu a cerut actualului guvern sa renunte la practicile anterioare cand unele lucrari din sector energetic au fost atribuite fara licitatie iar calitatea lucrarilor a fost indoielnica.
Presedintele a avertizat asupra jocurilor grupurilor de interese care „nu au nevoie de un stat cu institutii cu credibilitate si vor sa dea credibilitate denigrarii structurilor statului”, atentionand totodata oamenii legii sa nu tina cont decat de semnalele reale trase de presa in diferite anchete si nu de incercarile de intoxicare a opiniei publice.

Adauga un comentariu

*