Basescu nu vrea noi reglementari in relatia Guvern-justitie

Razboiul declaratiilor de la distanta continua

Presedintele Traian Basescu s-a referit miercuri, in discursul de la bilantul MAI la solicitarea premierului Tariceanu de stabilire a unui set de reguli care sa legifereze comunicarea intre Executiv si Justitie. Presedintele considera ca nu mai este nevoie de legi suplimentare deoarece exista legi care trebuie respectate.

„Cred ca avem legi si trebuie sa le respectam. Nu avem nevoie sa cream alte mecanisme care sa dea impresia ca puterea judecatoreasca este pusa sub controlul puterii executive”, a declarat presedintele.

El a afirmat ca isi va mentine principiile de la inceputul mandatului, ca va actiona impotriva oricarei interferente a unei puteri in alta putere. Seful statului a explicat ca nu este de acord cu etichetarile de genul „puterea judecatoreasca o supraputere”, puterea judecatoreasca nefiind mai presus decat altele, ea vegheaza la aplicarea legii.

” Nu voi permite nici o interferenta a executivului in treburile justitiei”, a afirmat Traian Basescu.

Premierul Calin Popescu Tariceanu declarase, in 28 ianuarie, ca trebuie reglementata relatia dintre puterea executiva si cea judecatoreasca.

„Puterile trebuie sa comunice intre ele si pentru ca aceasta comunicare sa nu devina un subiect delicat, asa cum este in „cazul Patriciu”, ar trebui sa existe un set de reguli care sa legifereze comunicarea intre Executiv si Justitie.

O lipsa de practica, o lipsa de cultura politica si de cultura juridica ne fac astazi sa fim intr-o situatie controversata in care toata lumea pare sa aiba argumente valabile”, a declarat premierul.

In acelasi timp, Calin Popescu Tariceanu a propus lansarea unei dezbateri publice pentru stabilirea unor reguli care sa defineasca relatia dintre Executiv si Justitie.
Acest material este preluat de pe HotNews.ro

Adauga un comentariu

*