E.ON ameninta sa debranseze platforma Sofert Bacau

Reprezentantii E.ON Bacau au anuntat ca de astazi intrerup livrarea energiei electrice catre fostul Sofert Bacau, din cauza datoriilor foarte mari pe care firma le are de achitat in contul energiei electrice deja livrate. Debransarea de la retea a utilajelor de pe platforma Sofert ar reprezenta un imens pericol pentru bacauani in principal din cauza rezervelor de amoniac care exista la ora actuala pe platforma.

Desi, ca societate cu personalitate juridica, SC Sofert SA a fost declarata falimentara de o instanta a Tribunalului Bacau, E.ON vrea ca firma sa isi achite debitele si refuza sa incheie un contract separat cu Amurco, mostenitor al patrimoniului combinatului.

Potrivit conducerii combinatului chimic, daca energia electrica va fi intrerupta, Bacaul va deveni un oras poluat. si asta pentru ca, fara alimentare cu energie electrica nu va mai putea fi racit tancul in care sunt stocate acum 1.400 de tone de amoniac.

Neculai Mihai, directorul tehnic de la Sofert SA Bacau spune ca, in aceste conditii, va creste presiunea in tanc si se va ajunge la esaparea in atmosfera a amoniacului.

Comentarii

  1. Alooo boiere Ion Niculae, tu ala care-ai tepuit statul roman cumparand SOFERT-ul „pe nimic”, da-te’n mortii matii de rahat cu ochi: baga mana in buzunarul ala doldora de euroi si plateste-ti datoriile la stat. Destul ca amoniacul ala ne mananca zilele de cate ori il faci scapat in atmosfera!

  2. mioara a zis:

    Rugam pe domnii de la E.ON sa se gindeasca si la cei ce sintem situati pe tarina dintre Onesti-Filipesti sa ne instaleze si noua un transformator.Poate ne aude cineva ca de sintem europeni……..

Adauga un comentariu

*