Inca un bacauan a fost rapus ger

iarna in bacauUn barbat, in virsta de 48 de ani, din comuna Dofteana, a fost gasit inghetat pe marginea drumului. In alta ordine de idei, Serviciul de Ugenta a fost luat cu asalt de boschetari iar frigul i-a „inghetat” si pe donatorii de sange.

Frigul cumplit de afara a ucis un bacauan. Este vorba de un barbat, in virsta de 48 de ani, din comuna Dofteana, care a fost gasit inghetat pe marginea drumului. Desi a fost anuntata imediat Ambulanta, nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvat. Conform raportului prezentat de Inspectoratul Judetean de Politie Bacau, moartea barbatului a survenit din cauza socului hipotermic si a multiplelor degeraturi suferite de acesta.

Serviciul de Ugenta a fost luat cu asalt de boschetari

De cind s-a lasat frigul, iar gerul a devenit insuportabil, serviciul de Urgenta al Spitalului Judetean Bacau a fost luat cu asalt de boschetari.

Fara locuinta, aflati intr-o stare deplorabila si cu multiple dezechilibre organice, acestia reusesc sa se aciuieze printre pacientii aflati in saloanele de supraveghere sau pe linga caloriferele de pe holurile spitalului, in speranta ca asa vor putea scapa de frig.

Mai mult, dupa ce sunt spalati, schimbati si hraniti de cadrele medicale, consultati si tratati, ei se intorc in strada pentru a cersi si peste citeva ore se refugiaza din nou in spital. Numai in ultimele 24 de ore, la Urgente si-au gasit adapost 5 boschetari.

Frigul i-a inghetat si pe donatorii de singe

Numarul donatorilor bacauani scade ingrijorator de mult pe zi ce trece. Din acest motiv, criza de singe din sistemul sanitar, inregistrata inca de la inceputul acestui an, este din ce in ce mai acuta.

Frigul i-a inghetat efectiv pe donatori, iar bonul valoric de numai 300.000 de lei nu mai atrage pe nimeni.

Stocul de singe este la limita, de aceea el se programeaza in functie de urgente. Situatia este cu atit mai dramatica, mai ales acum la inceput de saptamina, pentru ca in week-end Centrul de Transfuzie Sanguina Bacau este inchis pentru donatori.

Adauga un comentariu

*