Primarul din Motoseni e contestat de sateni

Un grup de sateni din comuna Motoseni a inaintat pe adresa Prefecturii Bacau doua sesizari in care reclama modul in care isi exercita atributiile autoritatile locale.

Prima sesizare, semnata de 183 de localnici, se refera la secretarul comunei. Satenii sustin ca primarul Constantin Galita l-ar fi numit in aceasta functie pe Neculai Cartas, un apropiat al acestuia dupa ce in primavara trecuta secretarul comunei a decedat, iar postul a ramas vacant.

Oamenii sustin ca primarul si-a angajat pe aceasta functie omul lui, fara sa resprecte legea administratiei publice locale.

„Am trimis o adresa la primaria din Motoseni prin care le solicitam sa scoata postul la concurs”, declara Mihai Topor, consilier juridic al prefectului Gabriel Berca.

Primarul Constantin Galita demonteaza nemultumirea contestatarilor.

„Am organizat concurs, dar nu am gasit o persoana care sa indeplineasca conditiile cerute de lege, asa ca in aprilie se va scoate din nou postul la concurs. Pana atunci, cu aprobarea celor de la Prefectura, a fost numit interimar pe aceasta functie Liviu Sauta si nicidecum Cartas”, spune primarul din Motoseni.

Acesta mai precizeaza ca are si el lista cu oamenii nemultumiti, dar ca pe aceasta 40% din contestatari sunt de mult trecuti in lumea celor drepti.

A doua sesizare apartine unor reprezentanti ai asociatiei fostilor proprietari din comuna, care s-au plans prefectului Gabriel Berca ca nu li se pun la dispozitie, la sedintele de fond funciar, registrele agricole.

Prefectura a inaintat primariei o adresa prin care se cere transparenta in aceste registre.

„Registrele sunt intr-un fiset si le poate vedea oricine doreste si le solicita, dar nu le putem lasa pe holul primariei, la intrare”, mai declara Constantin Galita.

Adauga un comentariu

*