In plin ger siberian, politicienii ies din hibernare. Si spun prostii

ionel palarDeputatul PNL Ionel Palar nu cunoaste doctrina PD dar considera fuziunea cu liberalii realizabila. Alt deputat PNL, Ioan Aron Popa, crede ca PD mai are mult de munca pana sa-i ajunga pe liberali iar Angela Bogea, presedinte al filialei judetene a PRM, nu crede ca prefectul de Bacau va reusi prea repede sa scape de trecutul politic.

Un deputat PNL nu stie care e doctrina PD

Deputatul liberal Ionel Palar (foto) considera ca fuziunea PNL-PD este realizabila. Pentru ca doctrina liberala si cea democrata sunt compatibile, a spus acesta initial, uitand ca PD si-a schimbat orientarea la ultimul lor Congres.

La capitolul doctrine, deputatul s-a incurcat putin. Daca initial a afirmat ca o doctrina liberal-democrata ar fi posibila, ca in atatea alte state, si-a retras cuvintele cand i s-a amintit ca PD a imbratisat in urma cu cateva luni doctrina populara. Unul din motivele pentru care fuziunea nu s-ar putea realiza: orgoliile.

Iar unul din motivele pentru care fuziunea trebuie sa se realizeze: „in acest fel s-ar stinge conflictele care au aparut in mai multe filiale din cauza ambitiilor si doctrinelor diferite”, dupa cum a declarat pentru Amos News Palar.

PNL Bacau vrea fuziune

aron popaVicepresedintele PNL Bacau, Ioan Aron Popa (foto) va decide fuziunea Aliantei, iar organizatiile teritoriale vor trebui sa ingroape securea razboiului si sa se supuna ordinelor.

Despre certurile mai mult decat evidente din mai multe filiale locale ale PNL, respectiv PD, printre care Bacaul a tinut capul de afis, Aron Popa este de parere ca „partidele detin organizatii judetene, nu organizatiile judetene detin partide”, asa ca ordinele nu se discuta, ci se executa.

Cat despre cine va beneficia de privilegiul preferintei electoratului, liberalul este convins ca partidul din care face parte este inca pe primul loc in top. Mai mult, desi nu neaga o oarecare ascensiune a democratilor, acesta crede insa ca PD este inca destul de departe de PNL.

„Pot sa remarc un singur lucru: in 2004, PNL a avut un raport aproape dublu. Daca nu se mentine acum acelasi raport, atunci a scazut foarte putin”, apreciaza Aron Popa.

PRM Bacau: ‘Depolitizarea e o manevra de mentinere pe functii’

Vicepresedintele CJ Bacau nu crede ca prefectul de Bacau va reusi prea repede sa scape de trecutul politic. Angela Bogea, presedinte al filialei judetene a PRM, considera insa ca relatii dintre Prefectura si CJ se vor imbunatati, macar de dragul depolitizarii.

„Asa ceva nu exista. Peste noapte nu poate nimeni sa se transforme din om politic in independent. Asta e asa, o gogorita pentru cei care cred in gogorite. Problema este ca nu poti sa te numesti prefect independent cand esti reprezentantul Guvernului in teritoriu, iar Guvernul este liberal”, a declarat Bogea.

Aceasta crede ca depolitizarea prefectilor si subprefectilor nu este decat o manevra a actualei puteri de a conserva statutul celor din actuala conducere. „E un fel de mentinere pe functii si peste doi ani, in caz ca vine o alta putere politica la guvernare. Dar cei care vin pot schimba si ei legea, asa ca nimic nu este vesnic. Probabil ca si cei care sunt acum isi dau seama de asta”, a mai adaugat vicele CJ.

Adauga un comentariu

*