Batrana ucisa de fiul bolnav mintal

O batrâna de 80 de ani, din Bacau a fost ucisa de unul dintre fiii ei care i-a aruncat apoi cadavrul in strada. Criminalul nu poate raspunde in fata legii deoarece este bolnav mintal.

In varsta de 50 de ani, barbatul a fost diagnosticat cu psihoza discordanta stabilizat cu defect neuroasteniform si a fost internat in urma cu mai multi ani intr-un centru de recuperare.

„Era cunoscut ca fiind un asistat care nu a ridicat niciodata probleme deosebite. El avea o relatie foarte buna cu familia, respectiv mama sa, la solicitarile acesteia fiind invoit in repetate rânduri pentru a o ajuta la treburile din gospodarie”, a declarat pentru mass-media Alina Iftode, purtator de cuvânt la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Din aprilie 2005, barbatul a fost invoit ca varianta de testare a posibilitatii de integrare in familie.

Vecinii spun ca, atat timp cat barbatul nu bea alcool, totul era in regula, dar cand se imbata o batea pe mama sa.

In noaptea de joi spre vineri bolnavul a batut-o din nou pe mama sa si, la un moment dat, a luat un lemn si a izbit-o in cap.

„Moartea batrânei a fost cauzata de o fractura a coloanei cervicale, dar si de multiplele lovituri in zona fetei si zona craniana. Femeia a decedat imediat“, a declarat dr. Nori Wesselberg, medic legist la Laboratorul de Medicina Legala Bacau.

Dupa ce a vazut ca batrâna nu mai misca, barbatul a luat cadavrul si l-a aruncat in fata portii.

El a fost retinut pe baza de ordonanta 24 de ore, dupa care va fi prezentat instantei cu propunerea de arestare.

Adauga un comentariu

*