Un rechizitoriu al Parchetul Militar Bacau a determinat sinuciderea unui comisar iesean

Pe baza unui rechizitoriu intocmit de Parchetul Militar Bacau, un politist iesean a fost condamnat la inchisoare pentru inselaciune. Comisarul sef Gheorghe Amironesei s-a sinucis dupa ce i-a fost prezentata sentinta. Tribunalul Militar Bucuresti a decis, insa, ca politistul era nevinovat si l-a reabilitat postum.

Comisarul sef Gheorghe Amironesei a fost condamnat anul trecut la un an si jumatate de inchisoare pentru inselaciune. Dupa ce a ascultat sentinta, politistul a redactat un apel si, apoi l-a sunat pe superiorul sau: „Permiteti sa raportez. Am fost condamnat la un an si doua luni. Pe nedrept. Sa aveti grija de copiii si de nevasta mea”, au fost ultimele cuvinte pe care politistul le rostea intr-o convorbire telefonica cu fostul sef al Politiei, comisarul sef Gheorghi Plai, conform editiei electronice a Ziarului de Iasi.

Dupa ce a vorbit la telefon cu seful Politiei, comisarul Amironesei s-a sinucis.

Zilele trecute, Tribunalul Militar Bucuresti l-a reabilitat pe politist de acuzatiile de „inselaciune” pentru care a fost trimis in judecata.

Instanta bucuresteana l-a achitat in apel pe Gheorghe Amironesei, dupa ce a constatat ca faptei retinute in rechizitoriul intocmit la Parchetul Militar Bacau „ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii”.

Conform avocatului lui Amironesei, rechizitoriul intocmit de Parchetul Militar Bacau a pornit de la o „soparla”.

„Parchetul Militar Bacau nu a fost sesizat de niciunul din organele de cercetare administrativa si nici de sefii ierarhici ai lui Gheorghe Amironesei. Un subordonat al sau a venit cu o sopirla, care a dus la trimiterea sa in judecata”, a declarat pentru sursa citata avocatul Ionel Nechita.

Adauga un comentariu

*