Observator editie de Bacau – premiat la Galele presei

nelu brosteanuSeara de sambata, 14 ianuarie, a adunat cu siguranta cel mai mare numar de ziaristi pe metru patrat in Bacau. Se intampla rar, foarte rar un astfel de eveniment media. Cum la fel de rara e ocazia de a-i vedea pe ziaristi la costum, la cravata – domnii sau in elegante tinute- doamnele.

Mai mult, parca simtind oarecum nefirescul prezentei la un eveniment nu ca ziarist care sa consemneze, ci ca invitat la o actiune unde el este centru atentiei, majoritatea celor din media afisau oarece stangacie in gesturi. Emotii, cu siguranta, mai multe decat toate celelate din timpul unui an. Ei bine, cam aceasta a fost atmosfera de la Centrul George Apostu la cea de-a patra editie a Galelor presei bacauane. In acest decor, a trecut aproape neobservata prezenta primarului sau prefectului.

Gazde au fost Cornel Cepariu si Dana Maxim. Un cuplu de prezentatori inedit, emotionati la randu-le de a sta in fata catorva zeci de colegi de breasla. Au reusit insa o prezentare placuta si dinamica a evenimentului. Dupa considerentele juriului, unul avizat in a analiza materiale de presa, care a precizat ca a dat dovat de exigenta maxima, s-a trecut la premierea pe categorii. Prima a fost si cea mai scurta: la sectiunea ‘radio’ nu s-a acordat nici un premiu! Fara comentarii.

Constantin CIOSU, care publica in Observator caricatura de la pagina 2, a primit premiul la aceasta sectiune pentru o caricatura apartuta in Ziarul de Bacau. De la acelasi cotidian au „punctat” Liviu Maftei (fotografie), Costinela Breahna (analiza), Elena Solomon (ancheta), Elena Tintaru, Nicoleta Bichescu si Olimpia Filip (reportaj). A fost o adevarata reprezentatie de forta a jurnalistilor de la Ziarul de Bacau, care si-au sufocat practic concurenta de la celelate cotidiane locale.

Mai mult, lovitura de gratie au dat-o saptamanalele Observator- editie de Bacau cu premiul pentru interviu – Nelu Brosteanu si Gazeta de Bacau – premiul pentru editorial – Sebi Sufariu.

Lili Adochitei si Dan Sion au adus premii la o singura categorie pentru Desteptarea: cronica. La sectiunea Televiziune, premiul pentru imagine a fost obtinut de Daniel Moldoveanu – Pro TV. Dana Munteanu (Pro TV) a castigat premiul pentru reportaj TV, iar Tina Ciobanu (Euro TV) a obtinut premiul pentru stire TV. Lili Adochitei (Alfa TV) a „recidivat” la categoria emisiune TV, cu o relatare inedita despre viata de alpinist.

Cei mai buni la categoria „Interviu”

Una dintre cele mai disputate categorii a fost „Interviul”. „A crescut enorm in calitate aceasta categorie”, au apreciat reprezentantii juriului. Interviul realizat de Nelu Brosteanu a fost cel mai apreciat si a adus practic recunoasterea valorii echipei redactionale a Observatorului, care a reusit sa se impuna pe piata media locala intr-un timp foarte scurt.

„Interviul realizat cu domnul Costantin Avram, ca de altfel si celelalte interviuri ale Observatorului, reprezinta o reteta proprie, cu ingrendiente care pana acum au lipsit cu desavarsire in presa locala. Acest premiu a fost posibil datorita echipei Observatorului de Bacau”, a remarcat, emotionat, Nelu Brosteanu.

Nu trebuie trecut cu vederea nici efortul organizatorilor de a realiza si a da continuitate unui eveniment deosebit pentru media locala. Astfel, Andrei Muit si Betania, Fundatia Info Life, Consiliul Judetean si Consiliul Local. La fel, efortul membrilor juriului de a parcurge aproape 150 de materiale de presa si a alege dintre acestea pe cele mai bune.

Proaspata „achizitie” a Observatorului de Bacau, ziaristul Dan Mindirigiu, a fost premiat pentru intreaga sa activitate in presa, premiu primit si de Stefan Olteanu. Cei doi ziaristi au iesit la pensie la finele anului trecut iar Dan Mindirigiu a hotarat sa-si continue cariera de ziarist la Observator.

Adauga un comentariu

*