RAFO sponsorizeaza Steaua

Rafinaria RAFO Onesti va deveni sponsorul oficial al echipei de fotbal Steaua Bucuresti. In schimbul sumei de un milion de dolari anual, fotbalistii vor juca cu sigla RAFO pe piept.

RAFO Onesti, companie aflata sub aripa „Balkan Petroleum”, va deveni sponsorul numarul unu al Stelei, suma pentru care s-a realizat afacerea fiind in jur de un milion de dolari. Conform mass-media, cel care va plati este Mikhail Fridman, unul dintre cei mai cunoscuti oligarhi rusi, cu o avere estimata la 8,1 miliarde de dolari, si care detine „Expanet Trading Limited”, o firma care face afaceri cu RAFO Onesti.

Cu sediul in Cipru, „Expanet Trading Limited” se ocupa doar cu procesarea titeiului extras de RAFO, iar in urma cu cateva saptamani, a propus sponsorizarea FC Steaua, pentru a promova brandul companiei din Onesti. Conform editiei electronice a cotidianului 7 plus, pe 20 ianuarie, in cadrul Adunarii Generale a actionarilor „BkP” se va supune la vot si propunerea venita de la „Expanet Trading Limited”, insa mai mult ca sigur ca tranzactia va primi avizul lui Marian Iancu.

„Am asteptat cinci ani inainte sa pun vreun nume pe piepturile baietilor din armata mea. Acum am primit o oferta foarte buna de la RAFO. Nu e nici o rusine sa ai un sponsor. De fapt, nu e chiar RAFO, e o firma din strainatate care a investit acolo. Pe mine nu m-a interesat asta. Eu am cerut o suma, iar daca ei au dat nu mai e treaba mea”, a declarat Gigi Becali.

Marian Iancu, presedintele Comitetului Director al Companiei Balkan Petroleum, care finanteaza pe Poli Timisoara, a declarat ca nu-l deranjeaza aceasta afacere. „Eu nu bag bani in aceasta afacere. La final, noi, BKP, trebuie sa ne dam acordul ca RAFO sa stea pe pieptul Stelei. Il vom da, pentru ca si Steaua, si RAFO au de castigat”, a spus Iancu.

Steaua nu a mai avut sponsor pe fata tricourilor de cinci ani, cea mai mare suma incasata fiind cea din intelegerea cu „Dialog” – aproximativ 600.000 de dolari pe an. Steaua a mai avut sponsorizare de la Ford (inainte de 1989), Bancorex, BCR, Philips, Alexandrion, Rehau si Locic (ultimele trei pe spate, sub numar).

Adauga un comentariu

*