Politicienii, profesori in a fi penibili

nullIntrecere in a fi penibil. Se organizeaza in fiecare an dar parca niciodata ca in 2005 competitia nu a fost atit de acerba. Au intrat in „lupta” politicieni, autoritati, chiar si profesori.
Unii au concurat la categoria „penibil-amuzant”, altii la „4 ani de mandat in schimbul celor 7 de acasa” si nu putini au excelat la capitolul „scandalos”. Ne cerem scuze ca nu-i putem „felicita” pe toti. Dar sunt atit de multi ca ne-ar mai trebui un an ca sa ii amintim.

Ii furam si pe cei care vor sa ne ajute

O fundatie din italia a facut greseala nepermisa de a-si oferi sprijinul celor afectati de inundatii. italienii intentionau sa puna la dispozitie 100 de module in care sa fie cazati pe timpul iernii sinistratii din Asau. italienii nu au rezistat in judetul nostru decat vreo doua saptamini. indiferenta autoritatilor si furtul la drumul mare i-au pus pe fuga pe cei care au venit sa ne ajute. italienii au acuzat ca localnicii le-au furat din materiale, ca au fost prost primiti si ca „intreprinzatorii” din comuna le-au cerut mii de euro pentru racordarea rulotelor la sursa de energie electrica. si mai jenanta este insa pozitia prefectului Gabriel Berca vizavi de plecarea italienilor. Acesta s-a aratat foarte revoltat de faptul ca strainii veniti sa-i ajute pe sinistrati au plecat fara sa-si achite cazarea la hotel.

Copii de bani gata in tabere in locul sinistratilor

Sa profiti de pe urma sinistratilor nu e ceva nou pentru functionarii publici si autoritatile locale. Angajatii din Primaria Dofteana s-au gandit ca si copiii lor merita o vacanta pe bani publici si, fara nici o jena, si-au trimis odraslele in tabere in locul sinistratilor. In tabara organizata la Sighetu Marmatiei pentru cei napastuiti au plecat si rude ale functionarilor din Primarie. Cei din Agas nu au fost mai prejos si si-au trimis copiii de bani gata intr-o tabara in Polonia, organizata tot pentru sinistrati.

Scandalos

„Sunteti incepute?!”, este intrebarea adresata unor eleve de catre profesorul de biologie de la Colegiul National „Vasile Alecsandri”, Dan Grigore. Acesta a mai fost implicat intr-un scandal de hartuire sexuala, pe vremea cind era inspector de biologie. In ciuda reclamatiilor parintilor, profesorul Dan Grigore preda si acum linistit si nestingherit. Consiliul Profesoral a decis sa-l sanctioneze pe Dan Grigore doar cu observatie scrisa.

Sprijin umanitar pe bani

Slanic Moldova a fost nevoita sa plateasca apa minerala pe care a distribuit-o sinistratilor afectati de inundatiile din vara. De fapt, e singura localitate care a trebuit sa cotizeze pentru asa-zisul sprijin umanitar. Cei din Slanic mai acuza ca in localitate au sosit foarte putine ajutoare pentru sinistrati. Doar doua transporturi cu alimente au fost duse in Slanic. Si asta in timp ce alte localitati beneficiau de tone intregi de apa si alimente.
„Flamanzilor, ati venit sa mancati de la PSD?”
Intrebarea a fost adresata de consilierul judetean PSD, Cristi Vintila. Eticheta de „flamanzi” le-a fost aplicata ziaristilor in timpul Conferintei Municipale de alegeri a PSD cand acestia si-au permis, dupa ore de asteptari, sa intrebe unde este apa minerala. Eveniment la care, trebuie precizat, ziaristii au fost cei care au cumparat apa minerala, suc si sticksuri.

Traditia, Daniele…

Gabriel Berca – „Rromii nu vor sa-si paraseasca corturile. E vorba de traditie. Nu putem sa ii convingem sa se mute in case”. La o asemenea explicatie, nu e de mirare ca premierul Calin Popescu Tariceanu a si uitat cum il cheama pe prefect – „Uite ce se intimpla, Daniel, noi am inteles ce ai spus tu, nu ceea ce ai vrut tu sa se inteleaga”.

„Prefectul Gabriel Berca are un comportament de prim secretar”

Angela Bogea, vicepresedintele Consiliului Judetean, si-a permis sa mearga in teritoriu si sa verifice daca situatia drumurilor si a caselor distruse de inundatii e chiar asa cum a aratat-o prefectul Gabriel Berca. Raidul a scos la lumina numeroase nereguli in judet si o lipsa acuta a bunelor maniere la cei care ne conduc. Revoltat ca Angela Bogea a vorbit in presa despre problemele din zonele afectate de inundatii, Gabriel Berca a tinut sa demonstreze ca cei 7 ani de acasa i-a dat la schimb pe 4 de mandat. „Cei de la Romania Mare sunt niste extremisti care latra in teritoriu”, a tunat acesta. Bogea a contraatacat si a spus ca „prefectul Gabriel Berca are un comportament de prim secretar. Nu-i convine ca noi aratam situatia din teritoriu, cea reala, pentru ca s-a obisnuit sa trimita Bucurestiului situatii umflate. O practica in stilul de trista amintire de pe vremea raposatului.”

Prefectul, corigent la legislatie

Declaratiile la impuls mai presus de lege. Prefectul Gabriel Berca a demonstrat ca sta cam prost la capitolul legislatie. Acesta a cerut public suspendarea din functie a lui Virgil Ardeleanu si Virgil Hustiu, comisari la Permise Auto, fara sa stie ca legea nu-i permite sa „taie si sa spinzure” asa cum poate i-ar placea.

Dupa cateva zile Berca a revenit si a spus ca cei doi vor ramine pe functii, pana cand se va finaliza o noua ancheta. La doar citeva minute, Berca revine pentru a doua oara asupra declaratiei si le cere din nou celor doi sa se suspende din functii. Ceea ce nu s-a intamplat iar comisarii au ramas pe functii.

„Demagog de restaurant”

„Aprecierea” e facuta de presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, si e adresata prefectului Gabriel Berca. Plata facturilor la curentul electric consumat de sinistratii din rulote a incins spiritele in Palatul Administrativ. Benea si-a iesit din pepeni dupa ce prefectul a declarat ca o parte din cele 2,5 miliarde date de Consiliul Judetean pentru pomul de iarna s-ar fi putut da pentru achitarea facturilor la curent ale sinistratilor.

„Domnul subprefect se crede Dumnezeu, aici, in judet”

Subprefectul Neculai Olaru porneste un nou razboi. De data aceasta in vizorul lui Olaru au intrat conservatorii. „Solutia imorala” a fost pusa din nou pe tapet iar reprezentantul Prefecturii nu se sfieste sa afirme chiar ca asteapta ca cineva sa gaseasca o solutie ca Partidul Conservator sa nu mai fie la guvernare.

„In plan local nu e nici o relatie. De fapt, as putea spune ca la Bacau nici nu exista Partid Conservator”, este de parere Olaru. Remarca ce l-a enervat la culme pe presedintele PC, Petru Munteanu. „Domnul subprefect se crede Dumnezeu, aici in judet. Dar nu e decat un muritor de rand care a facut si el o afacere cat a fost Draganuta la FPS. E megafonul cuiva, ca sa nu zic papagal. Un megafon e un aparat care nu gandeste ci transmite mai departe un mesaj”, a tunat Munteanu.

Stavarache se crede primar…de judet

Penibil si scandalos este si modul in care primarul de Bacau, Romeo Stavarache, a inteles sa se dea bine pe langa sefii de la Bucuresti. Acesta a batut drumul tocmai pana pe Valea Muntelui unde era adunata toata sefimea liberalilor, in frunte cu premierul Calin Popescu Tariceanu. Ce cauta un primar de Bacau pe Valea Muntelui nimeni nu ar putea spune. Poate se credea primar de…judet si voia sa dea o mana de ajutor sinistratilor.

Din noiembrie avem subprefect de… Galati!

Si cei de la nivel central s-au zbatut sa intre in competitia pentru penibil. Cea mai recenta gafa ii apartine secretarului de stat Paul Dobre, venit prin noiembrie in Bacau pentru inscaunarea noului subprefect. Acesta a confundat putin Bacaul cu Galatiul, starnind astfel risete in randul celor prezenti in sala mare a Consiliului Judetean. Un alt porumbel a iesit din gura oficialului si la citirea deciziei de numire a subprefectului incepand cu data de 3 noiembrie… 2000.

Catalina CHIFU

Adauga un comentariu

*