Slava preaiubitului conducator

Publicatia ”Mesagerul” editata de Primaria Bacau continua sa fie un instrument de campanie electorala pentru primarul municipiului, Romeo Stavarache. Ajutat de talentatii “ziaristi” din Primarie, acesta isi face fara nici o jena imagine pe banii publici. Pentru ca trebuie precizat ca Mesagerul este o publicatie platita de bacauani si care ar trebui sa vina in sprijinul lor.

In realitate insa, Mesagerul nu face decat sa reflecte realizarile marete ale “iubitului conducator”. O confirma si ultimul numar care are ca articol de deschidere “Sanatatea si invatamintul, prioritatile actualei administratii”, iar ca explicatie foto – “Pentru Pimarul Romeo Stavarache invatamintul reprezinta o prioritate”. Adica anul acesta. Ca doar mandatul “Pimarului” a inceput in 2005!

In acelasi material se spune ca – „in premiera, proiectul de buget pentru anul 2006 va fi supus unei dezbateri publice. ” In traducere libera, Primaria s-a hotarat in sfarsit sa respecte prevederile legale. Pentru ca Legea privind transparenta decizionala in administratia publica locala e veche de mai bine de doi ani.

In Mesagerul se mai descrie si modul in care se spetesc functionarii publici din Primarie, lucru remarcabil si scos in evidenta ca pe ceva iesit din comun. Aici s-ar putea sa aiba dreptate cei care au scris. E de-a dreptul uimitor sa vezi ca un functionar face mai mult decit sa plimbe hartii. In fine, cert e ca „incepind cu orele diminetii, pana seara tarziu, la Compartimentul Consiliere Cetateni este un permanent dute-vino (greseala nu ne apartine). (…) Remarcabil este faptul ca toti solicitantii au plecat lamuriti sau indrumati spre institutiile ori serviciile in masura a le rezolva doleantele.”

Oare de aceeasi parere sunt si bacauanii, deja obisnuiti sa fie plimbati de la un ghiseu la altul? Notabil si in stilul de trista amintire de pe vremea raposatului este finalul materialului – „Asadar operativitate, eleganta profesionala fara nervi si fara timp pierdut.” Ca sa citez un coleg de breasla – O lamaie?

Si mai interesant este un alt material. Cu dedicatie special pentru soferii care injurau de mama focului la prima ninsoare mai serioasa care i-a pus in incurcatura pe angajatii Primariei. Asta nu se reflecta insa in articol ceea ce ne-ar putea face sa credem ca primarul si colegii din Alianta traiesc intr-o alta lume.

„Peste 250 de tone de antiderapant imprastiate la prima zapada”, informeaza Mesagerul. In realitate insa, la prima ninsoare firma de salubrizare aflata in contract cu Primaria si-a trimis in strada utilajele de… spalat carosabilul. Daca tot s-au dat banii…

In incheiere am mai putea aminti cateva titluri demne de luat in seama, macar ca pe niste glume nereusite – „Primarul Stavarache – pe drumul cel bun”, articol care cuprinde un sondaj de opinie realizat la mijlocul lunii martie. De cine, nu se stie. Dar se stie ca primarul e inca in gratii. Aproape doua treimi dintre bacauani vad in Stavarache, dupa parerea celor de la Primarie, salvatorul acestui oras. Din pacate, studii facute de specialisti reflecta o nemultumire a bacauanilor legata de activitatea autoritatilor si de serviciile oferite de functionarii publici.

Catalina CHIFU

Adauga un comentariu

*